Skip to content
Politică

Emil Boc atacă înfrățirea PDL – PNL

Fostul președinte PDL, Emil Boc, a declarat că nu era momentul unei fuziuni între PDL și PNL, în opinia sa fiind mai potrivită o alianță.

‘Dispariția PDL nu este o idee bună. Cred că PDL are multe de spus și multe de apărat și cred, de asemenea, că PDL-ul are un blazon cel puțin la fel de faimos ca și PNL. Eu mi-am spus răspicat în partid punctul de vedere, de ce susțin, pe cine susțin și de ce nu sunt de acord cu politica partidului. În opinia mea, se putea realiza cel mult o alianță, nu o fuziune. Iar în privința candidaților se putea desemna acel candidat care stătea cel mai bine în sondaje. (…) Cred că cel mai bun candidat este acela care a demonstrat și poate demonstra că va aduce locuri de muncă’, a spus Boc, relatează Agerpres.

Primarul Clujului a precizat că, în ciuda existenței OUG 55 a Guvernului, nu are de gând să părăsească PDL. El este de părere că PSD folosește ”arma migrației” pentru a-și reface majoritățile în administrațiile publice, dar și pentru campania prezidențială.

‘Am spus de mai multe ori că ‘Ordonanța Migrației’ este un act de barbarie politică și democratică făcut de PSD. Nu intenționez să mă folosesc de prevederile acestei ordonanțe pentru ca PSD să mă folosească pe mine ca exemplu pentru a justifica ceea ce au făcut. Repet, nu se face așa ceva într-o democrație, să cumperi primari, consilieri locali și județeni, în prag de campanie electorală, printr-un astfel de act. PSD folosește această armă, a migrației, pentru a-și reface majoritățile (…) pentru a ademeni cu fonduri primari, în special din mediul rural, pentru a face campanie pentru PSD. Aceasta cred că este miza acestei ordonanțe, iar după prezidențiale îi vor arunca din nou la lada de gunoi, așa cum au făcut-o și până acum cu cei care au trecut dintr-o parte în alta’, mai spus Boc.

Emil Boc și-a anunțat susținerea pentru Elena Udrea la alegerile prezidențiale, în ciuda faptului că PDL are drept candidat președintele PNL, Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *