Emil Boc: Clujul, între primele 12 orașe din Uniunea Europeană cu un „Contract municipal privind clima”

„Cluj-Napoca este un model de bună practică la nivel european și a fost apreciat la Conferința anuală a Misiunii UE 100 de orașe neutre din punct de vedere climatic, a transmis edilul liberal Emil Boc.

Acesta a precizat că orașul se află între primele 12 orașe din Uniunea Europeană care vor avea aprobat „Climate City Contract” (Contractul municipal privind clima), pentru a deveni oraș neutru din punct de vedere climatic.

În perioada 26-27 iunie, a avut loc la Bruxelles cea de-a doua conferință anuală a Comisiei Europene dedicată Misiunii „orașelor verzi”. Cluj-Napoca este printre primele orașe din blocul comunitar care au depus documentația necesară pentru a semna Contractul municipal privind Clima.

De asemenea, la începutul acestei luni, orașul nostru a semnat contractul de finanțare de 1,5 milioanede  euro pentru „Cluj-Napoca Pilot City”, finanțat prin programul Comisiei Europene Horizon 2020”, a mai afirmat Emil Boc.

„Acordul referitor la orașele verzi presupune un proces care necesită o foarte bună colaborare între toți cei implicați în viața orașului, de la compania de transport public până la firmele de salubritate sau de la cetățeni până la firmele private. De asemenea, este necesară o schimbare de comportament din partea tuturor dacă dorim cu adevărat ca orașul nostru să devină unul verde”, a declarat primarul Emil Boc.

În urma competiției Net Zero Cities din acest an, Cluj-Napoca devine oraș pilot la nivel european în implementarea de strategii inovative pentru tranziția verde, obținând o finanțare de 1,5 milioane de euro.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: