Skip to content
Cluj Știri locale

Emil Boc, în război cu experţii Ministerului Sănătăţii: Incorectitudinea criteriilor de la nivel național omoară economia Clujului

Inquam Photos/George Călin
" "

Primarul din Cluj a răbufnit la adresa modului în care se calculează incidența cazurilor de coronavirus. Municipiului Cluj-Napoca se află în scenariul roșu, adică restaurantele, cafenelele, instituțiile de cultură sunt închise.

Edilul este de părere că incorectitudinea criteriile de la nivel național omoară economia municipiului Cluj, semnalând acest lucru de mai multe ori. Edilul susține că modul în care se calculează incidența cazurilor COVID nu este unul corect. Acesta atrage atenția și cu privire la elevi care nu pot merge la școală, deși sunt din ani terminali și e destinul lor în joc. Emil Boc susține că corect ar fi să se calculeze rata de incidență din numărul de teste care se fac.

" "
" "

”Pur și simplu incorectitudinea criteriilor de la nivel național omoară economia Clujului. Acum o spun cu responsabilitate maximă. Am atras atenția de atâtea ori, dar din nefericire nimic nu se întâmplă. Acum am ajuns cu cuțitul la os. Pur și simplu sectoare importante ale economiei clujene sunt puse la pământ datorită faptului că nu se ponderează rata de incidență cu numărul de teste. Încă o dată și a suta mia oară spun că nu e tot una să calculezi o rată de incidență la 2.000 de teste, sau să calculezi la 300 de teste, cum fac alții.

De asemenea, dăm o lovitură copiilor din clasele a opta și a douăsprezecea, care la Cluj nu pot merge la școală, sunt din ani terminali și e destinul lor în joc, pentru că din nou aceste criterii nu ponderează cu numărul de teste. Corect ar fi să se calculeze rata de incidență din numărul de teste care se fac. Acum am ajuns victima propriului succes, prin faptul că la Cluj sunt oameni mai bine înstăriți financiar și merg și își fac teste.

Eu am fost susținătorul testării. Testarea și respectarea regulilor sunt soluția ideală de a ieși din această pandemie, dar, să aplici mecanic niște indici fără să ții cont că în unele părți se testează, mai puțin mi se pare greșit”, a declarat Emil Boc, la Napoca FM.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *