Skip to content
Politică

Emil Boc, înfuriat pe conducerea PNL după numirea unui prefect UDMR la Cluj: „Un gest de sfidare fără precedent”

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
" "

Emil Boc, primarul din Cluj-Napoca, susține că decizia de a numi un prefect UDMR la județ „este un gest de sfidare fără precedent al conducerii PNL față de organizația PNL Cluj”. Totodată, primarul liberal susține că nu va tolera niciun derapaj al actualului prefect Tasnadi Istvan Szilard.

„Răsucești cuțitul în rană și mai pui și sare. E fără cuvinte. E un gest de sfidare fără precedent a conducerii PNL față de organizația PNL Cluj. Am fost președinte la acest partid vreo șapte ani de zile, dar niciodată Clujul nu a fost așa umilit. Cum nici nu am umilit în calitate de președinte alte organizații. Că le place unora, că nu le place, organizația a adus cele mai multe voturi. E o palmă dată tuturor colegilor din PNL. Conducerea centrală ne-a sfidat! Asta doare, dar așa este în politică. […] Evident că mă interesează respectarea legii de către noul prefect, inclusiv a simbolurillor naționale. Nu am de gând să tolerez niciun derapaj.

" "

Cu partidul nostru este o problemă, dar orașul trebuie să rămână de referință. Nu-l cunosc pe noul prefect și nu am nimic cu persoana sa. Am două pretenții: să respecte legile și simbolurile statului român”, a spus Emil Boc la postul Napoca FM.

Amintim că Guvernul a numit, în prima şedinţă de miercuri, patru prefecţi propuşi de UDMR. Printre aceștia se regăsește și prefectul de Cluj, liberalul Mircea Abrudean fiind înlocuit cu UDMR-istul Tasnadi Istvan Szilard.

Așa cum era de așteptat, decizia de înlocuire a prefectului de la Cluj a reaprins revolta disidenților din PNL. Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a declarat miercuri că numirea UDMR-istului la Cluj „este o palmă dată clujenilor, ardelenilor și filialei Cluj a PNL de către conducerea centrală a formațiunii politice.

În schimb, Tișe susține că nu va demisiona din PNL pentru că nu dorește să își piardă funcția pe care o deține în prezent, cea de președinte al Consiliului Județean, însă a anunțat că se va implica „într-o platformă a viitorului acestui partid”, „Vorbesc de o platformă pe care o voi susține în acest partid și sper ca alături de mine să vină mulți oameni din PNL”, spune Tișe.

DETALII AICI: Numirea prefectului de Cluj reaprinde revolta disidenților din PNL: „Sunt mulți nemulțumiți de cum este condus acest partid!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *