Skip to content
Politică

Emil Boc își pune pe hold candidatura PNL pentru un nou mandat la Cluj

Emil Boc, primarul din Cluj-Napoca, a amânat depunerea candidaturii pentru un nou mandat la alegerile locale din 2016, in cadrul procedurii interne a PNL, pe motiv că trebuie sa rezolve, mai întâi, problema deșeurilor și să finalizeze proiectele cu fonduri europene, scrie hotnews.ro.

Daniel Buda, co-presedintele PNL Cluj a apreciat, într-o declarație, luni, că abordarea lui Emil Boc este una responsabilă, in condițiile în care acesta înțelege că sunt chestiuni care trebuie rezolvate în primul rând pentru a se continua o buna gospodărire a municipiului Cluj-Napoca.

„PNL nu pune, luni, candidații la alegerile locale, este o inventariere a potențialilor candidati. Emil Boc a anuntat atât conducerea PNL Cluj, cât și conducerea naționala a partidului că, in acest moment, este preocupat doar de problemele proiectelor cu fonduri europene de 150 de milioane de euro și deșeurilor și apreciază ca ar fi prematura evaluarea unei candidaturi ferme. Este o abordare absolut responsabilă din partea actualului primar, dincolo de rigorile interne ale PNL, care înțelege că sunt chestiuni care trebuie rezolvate pentru a se putea continua o buna gospodărire a municipiului Cluj-Napoca. Este un comportament de om responsabil, vrea întâi să rezolve problemele stringente ale orașului. Abordarea este urmare a experienței administrative a lui Emil Boc”, a declarat Daniel Buda.

Alin Tișe, vicepresedintele PNL, a declarat că la Blocul Politic Național de luni nu se va lua nicio decizie privind desemnarea candidaților liberali la alegerile locale, fiind vorba doar despre o primă analiză.

Actualul presedinte al Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, este singurul care și-a depus candidatura in cadrul PNL pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca. El și-a depus candidatura și pentru Consiliul Județean Cluj, pentru a figura pe lista de consilieri judeteni, dar și pentru functia de presedinte al CJ Cluj.

PNL va discuta luni, lista candidaților care s-au înscris în competiția internă pentru alegerile locale din 2016, primarii in funcție având drept de preempțiune, urmând ca, acolo unde partidul nu are deja un primar liberal, candidații anunțați să fie supuși unor cercetări sociologice. Aceste lucruri au fost spuse de Vasile Blaga, copreședintele PNL, vineri, într-o conferinta de presă susținută la Târgoviște.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, declarase încă de săptămâna trecută că nu a luat vreo decizie privind o nouă candidatură a sa la Primărie, fiind preocupat de problemele orașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *