Emil Dumitru (PNL): Problema secetei trebuie rezolvată prin crearea unui bun sistem de irigații

sursa: facebook

Emil Dumitru, membru PNL, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj la adresa Ministerului Agriculturii, subliniind necesitatea unei acțiuni urgente pentru absorbția fondurilor europene și reabilitarea infrastructurii de irigații. El a subliniat că seceta ar fi trebuit să declanșeze semnale de alarmă la nivelul ministerului de mai multă vreme. 

„Seceta din această vară e o problemă reală pentru agricultori, dar această problemă putea fi mai mică dacă Ministerul Agriculturii făcea eforturi mai mari pentru atragerea fondurilor europene destinate irigațiilor.
Comisia Europeană a semnalat că România riscă să piardă 500 de milioane de euro bani europeni pe agricultură, aferenți perioadei 2014-2020. Sunt bani destinați mai multor domenii agricole, inclusiv infrastructurii de irigații.
Ministerul Agriculturii trebuia să se preocupe mult mai atent de absorbția fondurilor europene în zona de irigații. La fel, trebuia efort mai mare pe programul național de reabilitare a infrastructurii de irigații, finanțat din bugetul național.
Seceta în agricultură trebuia să declanșeze, de mai multă vreme, semnale de alarmă la nivelul ministerului.
Din păcate, Ministerul Agriculturii se mulțumește doar să promită despăgubiri fermierilor afectați de secetă – ceea ce înseamnă un ajutor util, dar insuficient.
Nu putem rezolva problema secetei în agricultură doar prin despăgubiri; ea trebuie rezolvată prin crearea unui bun sistem de irigații, care să salveze recoltele în anii secetoși.
PNL susține investițiile în infrastructura de irigații; sunt investiții care merită făcute, care trebuie făcute.
E nevoie de un efort temeinic la Ministerul Agriculturii pentru investiții rapide și ample în sistemul național de irigații.” a scris Emil Dumitru pe pagina sa de Facebook.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: