Skip to content
Politică

Emilian Pavel anunță că Europass intră sub lupa europarlamentarilor

TheParliamentMagazine.eu

Emilian Pavel a anunțat pe blogul personal că se discută revizuirea platformei Europass de către membrii Parlamentului European.

Mai precis, europarlamentarul din grupul SD a afirmat, într-o prostare pe blog, că în săptămâna ce tocmai a trecut, în comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale a Parlamentului European de la Bruxelles, s-a votar revizuirea instrumentului Europass, ”dosar aflat acum în procedură de negocieri între Parlament și Consiliu, cei doi co-legiuitori ai Uniunii Europene”.

Mai mult decât atât, revizuiea acestui instrument va duce îi va ajuta pe angajatori atunci când evaluează abilitățile și calificările persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, precum și servirea mai corectă a persoanelor cu dizabilități, scrie europarlamentarul într-o postare pe blogul personal.

”Revizuirea Europass va asigura o mai bună înțelegere, dar și mai multă interoperabilitate, în evaluarea de către angajatori a abilităților și calificărilor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Ne-am asigurat de asemenea că acest instrument va servi mai bine persoanele cu dizabilități și va asigura o și mai bună protecție a datelor personale. Proiectul actului legislativ va fi votat, cel mai probabil, în sesiunea plenară a Parlamentului European din luna Martie, urmând să fie apoi aprobat și de Consiliul UE. Decizia finală va deveni aplicabilă în 20 de zile de la publicarea ei în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene”, a explicat Emilian Pavel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *