Skip to content
Politică

Emilian Pavel: românii trebuie să-și păstreze drepturile în Anglia!

youtube.com

Joi, în cea mai recentă postare de pe blogul personal, Emilian Pavel, membru al grupului S&D din Parlamentul European, discută despre drepturile cetățenilor europeni aflați în Marea Britanie și care vor rămâne acolo după Brexit.

Europarlamentarul român dispută problema discriminării celor care vor ajunge în regatul britanic, fiind un răspuns la declarațiile premierului Theresa May. Aceasta a afirmat că cei veniți în Anglia, după acest moment, vor fi tratați diferit față de cei care sunt deja stabiliți acolo. Aceste declarații sunt îngrijorătoare, după cum afirmă Pavel.

Propunerea vehiculată recent de către Theresa May, primul ministru britanic, referitoare la data de la care cetățenii europeni care ajung în Marea Britanie vor începe să fie tratați diferit față de cei deja stabiliți acolo, este, în opinia mea, profund discriminatorie. Acea dată, o spun fără rezerve, nu poate fi decât ziua în care Marea Britanie părăsește definitiv Uniunea Europeană.

Faptul că Marea Britanie, țară membră, încă, a UE, se joacă iresponsabil cu vorbele în ceea ce privește drepturile cetățenilor europeni, este nu doar îngrijorător. Prin aceste scamatorii verbale și prin acest populism ieftin, guvernul englez nu face, în opinia mea, decât să își complice inutil și să își îngreuneze și mai mult misiunea în cadrul negocierilor pe care le poartă cu Uniunea Europeană.

La această oră, guvernul englez și-a creat singur un deficit imens de încredere la nivel european și aș vrea să salut poziția fermă a social democraților din Parlamentul European pentru susținerea drepturilor cetățenilor UE, inclusiv români, care muncesc din greu și contribuie la economia Marii Britanii„, a transmis europarlamentarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *