Skip to content
Externe

Emiratele Arabe Unite: Toată populaţia eligibilă a primit cel puţin o doză de vaccin, o premieră în lume

ista-in.org

Toată populaţia Emiratelor Arabe Unite eligibilă pentru vaccinare contra Covid-19 a primit „cel puţin o doză de ser”, o premieră în lume, potrivit Ministerului Sănătăţii din această ţară din Golf.

Aproape 22 de milioane de doze au fost administrate în total, „100% din populaţie a primit o injecţie” şi „90,18%” fiind complet vaccinată”, a adăugat vineri ministerul, citat de AFP.

În această ţară de aproximativ 10 milioane de locuitori, care în mare parte sunt muncitori imigranţi, populaţia se poate vaccina de la vârsta de 3 ani, informează news.ro.

Acest anunţ vine în momentul în care noua variantă a Covid-19, numită Omicron şi considerată „îngrijorătoare” de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), a fost depistată în Africa de Sud.

Ca răspuns, numeroase ţări, printre care şi Emiratele Arabe Unite, şi-au închis frontierele pentru cei care vin din ţări ale Africii australe.

Potrivit statisticilor oficiale, ţara a înregistrat mai mult de 741.000 de cazuri de contaminare cu Covid-19, dintre care 2.145 decese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *