Skip to content
Sport

Emma Răducanu a câștigat US Open 2021. Mesaje de felicitare de la regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi premierul Boris Johnson

digisport.ro

Emma Răducanu, locul 150 WTA, a câștigat sâmbătă seara finala US Open 2021 și intră în istorie, furnizând una dintre cele mai mari surprize din tenis: la 18 ani, venită din calificări, pentru prima dată într-o finală de Grand Slam, ea câștigă trofeul fără să fi pierdut vreun set de-a lungul întregii competiții.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, premierul Boris Johnson, dar și ducii de Cambridge – William și Catherine – au felicitat-o pe tânăra Emma Răducanu pentru câștigarea US Open 2021.

Te felicit pentru succesul obținut la Campionatul de tenis Open al Statelor Unite. Este o realizare remarcabilă la o vârstă atât de fragedă și este o dovadă a muncii și dedicării tale. Nu mă îndoiesc că performanța ta remarcabilă și a adversarei tale, Leylah Fernandez, va inspira următoarea generație de jucători de tenis. Îți transmit cele mai calde urări de bine ție și numeroșilor tăi susținători” – se arată într-un mesaj semnat de regină și postat pe site-ul oficial al familiei regale britanice.

Emma Răducanu este prima jucătoare – atât în tenisul feminin, cât și în cel masculin – care câștigă o finală de Grand Slam venind din calificări. În ceea ce privește performanța de a nu fi pierdut niciun set în cele 10 meciuri jucate la Flushing Meadows, așa ceva nu s-a mai întâmpat din 2014. Atunci, protagonistă era Serena Williams, însă în acel moment jucătoarea era în plină glorie și era nr. 1 mondial, cu experiență și multe trofee la activ.

Emma Răducanu, locul 150 mondial, și Leylah Fernandez, locul 73 WTA, s-au întâlnit sâmbătă în finala US Open 2021. A fost o finală mai puțin obișnuită, între două sportive foarte tinere, care nu sunt în fruntea clasamentului mondial și care, până acum câteva luni, erau aproape necunoscute.

Reprezentând Marea Britanie, Răducanu are 18 ani, iar Leylah Fernandez, care vine din Canada, are 19 ani împliniți la 6 septembrie. Potrivit Digi 24, la declarațiile de la festivitatea de premiere, Emma Răducanu a fost calmă și modestă, și-a felicitat adversara, i-a lăudat jocul și a spus că speră că se vor mai întâlni și în alte finale. „Sper că eu și Leylah v-am oferit un meci frumos astăzi”, a spus Emma Răducanu, adresându-se publicului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *