Skip to content
Sport

Emma Răducanu, cel mai dur eșec din carieră. Reacția presei internaționale după meciul de la Sydney

Facebook/Emma Răducanu

Emma Răducanu (locul 18 WTA) a debutat în sezonul 2022 cu un eșec în fața kazahei Elena Rybakina (13 WTA), scor 6-0, 6-1, la Sydney, în direct pe Digi Sport. Este cea mai dură înfrângere din carierei britanicei de origine română, potrivit digisport.

Emma Răducanu (19 ani) a stat doar 56 de minute pe teren în primul meci din 2022. În meciul cu Rybakina, Răducanu a pierdut primele nouă game-uri.

Sportiva care reprezintă Marea Britanie a servit foarte slab și a comis șase duble greșeli, dar și numeroase erori neforțate.

La începutul lunii ianuarie, Emma Răducanu a ieșit din izolare după ce s-a vindecat de COVID-19 și s-a retras din turneul Melbourne Summer Set.

După eșecul cu Elena Rybakina, cel mai dur din cariera Emmei Răducanu, presa internațională a remarcat fragilitatea britanicei, având în vedere așteptările ridicate din partea ei. Mulți dintre jurnaliști și foști jucători consideră că Emma are nevoie de timp pentru a se acomoda cu meciurile importante din circuitul WTA.

“Jucătoarea numărul 1 a Marii Britanii a jucat primul ei meci de la începutul colaborării cu antrenorul Torben Beltz. Răducanu nu a reușit să-și găsească ritmul și a avut puțin timp la dispoziție pentru a răspunde loviturilor în forță ale adversarei. Emma Răducanu are de lucrat dacă vrea să aibă o șansă cu jucătoarele experimentate sau care sunt în mare formă, precum Rybakina”, au scris cei de la Sky Sports.

“O lecție brutală pentru Emma Răducanu. N-a avut răspunsuri la puterea și calitatea Elenei Rybakina. Un pas important în spate înainte de Australian Open. Are mult de lucrat, în special în privința serviciului”, a scris Uche Amako, jurnalist la The Telegraph.

“Campioana de la US Open s-a recuperat recent după COVID, dar acest meci arată cât de periculos este rollercoaster-ul din circuitul WTA pentru jucătoarele tinere”, a scris Zenia D’cunha, jurnalist la ESPN.

“Rybakina a jucat excelent. Emmei Răducanu i-a fost amintit când de greu este sportul la acest nivel. Are nevoie de timp”, au scris cei de la The Tennis Podcast.

“Merită să amintim că Emma Răducanu este novice în circuit. Are nevoie de timp”, a scris David Law, comentator pentru BBC.

“Rybakina este, fără îndoială, jucătoarea care a lovit cel mai puternic dintre adversarele recente ale Emmei Răducanu. Vor mai urma experiențe de acest fel pentru Emma, care este încă în formare”, a scris Ben Rothenberg, editorialist la New York Times.

Emma Răducanu se regăsește pe lista capilor de serie la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, programat în perioada 17-30 ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *