Emmanuel Macron cere o „pauză de la politică” pe timpul Jocurilor Olimpice de la Paris

Foto The New Yorker

Înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, președintele Franței, Emmanuel Macron a avut un discurs ferm, marți seară (23.07 a.c.) la France 2. Macron a invitat oamenii „să se unească în jurul unei Franțe care primește lumea”.

„Salutăm Jocurile Olimpice, o dată la un secol(…).Trebuie să ne reentuziasmăm, să ne unim în jurul unei Franțe care primește lumea. Cu toții vom vedea de vineri seară de ce a meritat”, a spus, el.

O „pauză de la politică” în timpul Jocurilor Olimpice

Președintele Macron a subliniat: „Responsabilitatea noastră este ca aceste Jocuri să meargă bine, să primim sportivii, să primim lumea. Și să avem cele mai bune condiții pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice. Așa că am ales stabilitatea. Guvernul care se ocupă de treburile de zi cu zi va rămâne la conducere în timpul Jocurilor, asta e normal. Până la jumătatea lunii august nu suntem în măsură să putem schimba lucrurile pentru că am crea dezordine. „

În ceea ce privește diferența de tratament dintre sportivii ruși – care nu vor putea participa la ceremonia de deschidere – și sportivii israelieni, „situația este profund diferită”, consideră președintele care a reafirmat că sportivii din statul ebraic sunt „bine-veniți” la Paris. . „Responsabilitatea Franței este să le asigure securitatea”, a spus el.

Céline Dion, la Paris

„Vom avea artiști uriași din toată lumea și din Franța”, a mai declarat Emmanuel Macron despre ceremonia de deschidere, fără a confirma sau nu prezența cântăreței Céline Dion care a sosit la Paris.

Ar fi o veste grozavă” dacă Céline Dion, care a sosit la Paris, ar fi vineri la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, „pentru că este o artistă uriașă”, a spus Emmanuel Macron, pe fondul speculațiilor cu privire la participarea starului canadian.  „M-aș bucura enorm dacă ea ar putea face parte la această ceremonie de deschidere, ca toți compatrioții noștri”, a spus președintele francez.

Purtători ai flăcării olimpice

Macron nu a dezvăluit numele ultimului purtător de torță al flăcării olimpice, dar nu și-a ascuns preferința pentru tripla campioană olimpică Marie-José Pérec. „Sunt campioni uriași care vor fi acolo, inclusiv campioni care vor concura – Teddy Riner și alții câțiva, olimpici, paralimpici – care cred că vor fi printre ultimii purtători ai flăcării olimpice”, a asigurat el.

Șeful statului a regretat faptul că Ressemblement National nu a avut nicio poziție cheie în Adunarea Națională și a afirmat că nu va exista un nou guvern înainte de „mijlocul lunii august”, adică la încheierea Jocurilor Olimpice, în ciuda propunerii făcute de Noul Front Popular pentru a o numi pe Lucie Castets la Matignon.

Macron îndeamnă partidele din frontul republican să „trăiască momentul” și „să facă compromisuri”

Emmanuel Macron a îndemnat forțele politice ale frontului republican anti-RN „să fie la înălțimea a ceea ce au făcut între cele două tururi” ale alegerilor legislative și să facă „compromisuri”. „Nimeni nu își poate pune în aplicare programul, nici noul Front Popular, nici majoritatea ieșită, nici dreapta republicană”, a afirmat șeful statului.

„Responsabilitatea acestor partide este să facă ceva ce fac toate democrațiile europene, care nu este în tradiția noastră, dar care este, cred eu, ceea ce se așteaptă compatrioții noștri: să fie la apogeul momentului și al responsabilităților pe care francezii le-au dat acestor partide”, a adăugat Emmanuel Macron.

Sursa Francetv info

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: