Skip to content
Europa

Emmanuel Macron va fi reînvestit în funcţia de preşedinte al Franţei sâmbătă, 7 mai

Inquam Photos / George Călin

Emmanuel Macron, care a fost reales pentru un al doilea mandat prezidenţial pe 24 aprilie, va fi reînvestit oficial ca preşedinte al Franţei sâmbătă, pe 7 mai. Data, dezvăluită de televiziunea franceză RTL, este, într-adevăr, cea aleasă de Palatul Elysée, relatează Le Figaro.

Spre deosebire de ceremonia de învestire organizată în 2017, când Macron s-a plimbat pe bulevardul Champs-Élysées la bordul unui jeep militar înainte de a ajunge la Primăria Parisului (Hôtel de ville de Paris), se preconizează că şeful statului francez va opta de această dată pentru o ceremonie mai sobră decât cea din urmă cu cinci ani şi se va mulţumi cu protocolul minim.

Cu toate acestea, unele etape nu pot fi omise, precum discursul său de învestire, cel al preşedintelui Curţii Constituţionale, Laurent Fabius, prezentarea marelui Colan de maestru al Legiunii de Onoare, trecerea în revistă a trupelor şi salve de tun.

Odată finalizată această ceremonie obligatorie, Emmanuel Macron va reaprinde flacăra de pe Mormântul Soldatului Necunoscut, sub Arcul de Triumf, a doua zi, duminică, 8 mai.

Apoi se va ocupa de numirea noului prim-ministru al Franţei şi de constituirea viitorului său guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *