Skip to content
Politică

Emoții pentru coaliția de dreapta la trei primării de sector: Avansul de la Primăria Generală se micșorează și el

Inquam Photos / Octav Ganea

Cu doar o săptămână înainte de închiderea oficială a campaniei electorale, alianța PNL-USRPLUS are mari emoții în privința șanselor de reușită a trei dintre candidații dreptei la primăriile din București. Este vorba despre Primăria Sectorului 3, pentru care luptă liberalul Adrian Moraru, Primăria Sectorului 4, acolo unde candidatul PNL-USRPLUS este Simona Spătaru, și Primăria Sectorului 5, unde candidează liberalul Cristian Băcanu. Potrivit surselor PS News, emoții sunt și în privința lui Nicușor Dan, după ce acesta a fost în ultimele zile implicat într-un scandal amplu generat de o înregistrare făcută publică de creatoarea de modă Dana Budeanu, o susținătoare a Gabrielei Firea.

În discuția înregistrată este vorba despre demolarea unui restaurant din Parcul Orășelul Copiilor, deținut de Mihai Mitrache, caz în care Nicușor Dan l-a acuzat pe primarul Sectorului 4 că demolează ilegal construcția unde ”funcționa un restaurant și locuința unei familii cu copii”, înainte ca instanța să se pronunțe definitiv. Candidatul dreptei, prin Asociația Salvați Bucureștiul, a depus chiar o cerere de intervenție în acest caz.

În înregistrarea, despre care nicio parte nu a precizat dacă este completă sau nu, Nicușor Dan se aude spunând că Mitrache este „dispus la dialog” și că are „disponibilitatea de a-și retrage plângerile”. Cristian Zărescu, consilierul primarului sectorului 4, Daniel Băluță, insistă de patru ori că Primăria discută cu Mitrache, care „vinde droguri” și care „e acuzat de prostituție” pentru că Nicușor Dan „a garantat” pentru el. „Daca el vinde droguri sau face prostitutie, as incerca sa-l prind cu institutiile care se ocupa de asta. Dar strict pe speta asta, cu cladirea, eu cred ca el are dreptate”, răspunde Nicușor Dan. Mai mult, consilierul primarului PSD îl întreabă dacă s-a întâlnit cu Mitrache, Nicușor Dan răspunzând că s-a întâlnit cu el, cu soția și avocatul acestuia, cu care a fost la Avocatul Poporului.

Ulterior acestui scandal, surse din Primăria Sectorului 4 au dezvăluit pentru PS News că Cristian Zărescu a fost demis de edilul Daniel Băluță. Se pare că modalitatea în care Cristian Zărescu a obținut informațiile prin care a demascat aceste ilegalități, nu corespunde moralității și eticii șefului său, ducând la răcirea accentuată a relațiilor cu actualul edil al sectorului 4, care a decis încetarea colaborării.

DETALII AICI:  Răsturnare de situație: Cristian Zărescu, omul care l-a înregistrat pe Nicușor Dan, a fost demis

Gabriela Firea vs Nicușor Dan

În Capitală, lupta pentru Primăria Generală se dă între actualul primar PSD, Gabriela Firea, și candidatul PNL/USR-Plus, Nicușor Dan. Intrarea în competiție a lui Traian Băsescu nu face altceva decât să diminueze șansele lui Nicușor Dan, cotat în sondaje înaintea Gabrielei Firea. Iar asta nu e sigura problemă pe care o are Nicușor Dan. Istoria ne arată că astfel de dezvăluiri, lansate în plină campanie electorală, au dus fie la retragerea candidatului din luptă (lucru care se încearcă în aceste zile), fie la pierderea unor procente ce i-ar fi putut asigura victoria. Astfel, este de așteptat ca, dovedită sau nu, presupusa faptă să îi facă pe o parte dintre bucureșteni, în principal pe cei nehotărâți, să se gândească de două ori înainte să meargă la vot pe 27 septembrie.

Cucerirea, respectiv păstrarea Primăriei Capitalei are o importantă miză politică la nivelul țării, dar și financiară – bugetul Capitalei, prost gestionat în mandatul actualului primar general, este în 2020, de aproximativ 2,1 miliarde euro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *