Skip to content
Politică

Emoții pentru parlamentarii corupți. Anunțul lui Zgonea

" "

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat vineri, pentru Agerpres, că trebuie realizat un nou set de reguli pentru politicieni, inclusiv în ce privește imunitatea parlamentară.

„Eu cred că societatea românească dacă vrea să-și schimbe cultura politică trebuie să ia o decizie cu privire la această chestiune (n.r. — imunitatea parlamentară) astfel încât să nu ne mai întâlnim în Parlament în loc să facem legi să discutăm despre imunități. Politicienii nu pot lua doar ei o decizie cu privire la această chestiune.Vă reamintesc că parlamentarii români au cea mai joasă imunitate din UE. Este o decizie pe care trebuie să o luăm împreună cu președintele statului, cu alte instituții care se ocupă de bunul mers al societății noastre în cadrul democratic pe care l-am ales, aștept recomandarea mediului universitar, din partea CSM, a Ministerului Public, sunt cei care văd altfel regulile jocului politic. Da, sunt de acord că până la urmă noi trebuie să facem un nou set de reguli pentru politicieni”, a declarat Zgonea la finalul ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților.

" "
" "

Valeriu Zgonea a mai adăugat că susține modificarea legilor electorale, a statutului partidelor politice și a finanțării acestora.

„Noi nu trebuie să ne întâlnim la partid, fie că suntem PSD, PNL, UDMR sau orice alt partid, să suspendăm un membru care a încălcat regulile și principiile stabilite prin statutul deputatului și senatorului, statutul partidelor politice și a intrat în interferență cu justiția. Trebuie această decizie să o știm, să fie scris în statut și automat trebuie să ne ocupăm de ceea ce ne-a dat nouă statul, astfel încât românul să știe că dacă a votat pe cineva într-o anumită demnitate publică și el a încălcat regulile, automat este suspendat din această funcție”, a mai menționat Zgonea.

Sursa foto: epochtimes-romania.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *