Skip to content
Politică

Emoțiile pentru profesori au luat sfârșit: rezultate titularizare 2018

Ministerul Educației Naționale a publicat rezultatele candidaților care s-au înscris în vederea ocupării unui post în învățamântul preuniversitar.

Numărul de candidați înscriși în competiția de anul acesta este de 31052, o creștere față de anul trecut cu 3501 de înscrieri. Ministerul Educației informează că sunt disponibile 4502 de posturi didactice pe perioadă nedeterminată. Astfel,  concurența este de aproximativ 7 persoane/loc.

Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează următoarele discipline/specializări: educatori/profesori pentru învăţământ preşcolar în limba română (1.094), învăţători/profesori pentru învăţământ primar în limba română (882), muzică instrumentală (274) şi educaţie fizică şi sport (287).

Cei mai mulţi candidaţi s-au înscris pentru următoarele discipline: Limba şi literatura română/pedagogia preşcolară şi metodica desfăşurării activităţilor instructiv-educative în grădiniţa de copii (5.405), Limba şi literatură română/elemente de pedagogie şcolară şi elemente de didactică generală aplicate disciplinelor din învăţământul primar (4.176), Limba şi literatura română (2.735), Educaţie fizică şi sport (2.548), Limba şi literatura engleză (1.877), conform antena3.ro.

„Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului. Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de inspectoratele şcolare în data de 25 iulie”, precizează MEN.

Rezultatele la proba scrisă vor apărea pe 17 iulie la sediile inspectoratelor școlare și pe site-ul titularizare.edu.ro,  iar contestaţiile se vor depune la sediile inspectoratelor școlare judeţene în zilele de 17 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21,00, respectiv 18 iulie, până la ora 15,00. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul menţionat anterior în data de 24 iulie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *