Skip to content
Economic Știri

Enel România l-a numit pe Valeriu Binig în funcţia de director al departamentului reglementări şi antitrust

Ziarul Financiar

Enel România a anunţat, joi, că l-a numit pe Valeriu Binig în funcţia de director al departamentului reglementări şi antitrust, iar Claudia Brânduş se alătură departamentului de afaceri europene al grupului de la Bruxelles.

Enel România l-a numit pe Valeriu Binig în funcţia de director al departamentului reglementări şi antitrust, în timp ce Claudia Brânduş, care a coordonat anterior activităţile de reglementare, s-a alăturat departamentului de afaceri europene al grupului Enel, din Bruxelles”, se arată în comunicat.

Valeriu Binig este unul dintre cei mai importanţi experţi ai pieţei locale de energie din România, având peste 32 de ani de experienţă profesională în sectorul energetic, timp în care a ocupat diferite funcţii, de la cele de natură tehnică şi academică, la consultanţă pentru activităţi de fuziuni şi achiziţii sau de atragere de finanţări, conform news.ro.

”A activat ca inginer responsabil cu partea operaţională în producţia de electricitate, proiectant, cercetător, lector, coordonator de programe Phare, coordonator de programe în cadrul Delegaţiei Comisiei Europene, manager de vârf în companii de utilităţi, administrator şi consultant pentru sectorul energiei pe segmentul serviciilor de consultanţă financiară şi activităţilor de investment banking”, se arată în comunicat.

În noua sa funcţie, Valeriu Binig va coordona o echipă al cărei obiectiv principal constă în definirea, reprezentarea şi promovarea poziţiei companiei cu privire la aspecte de reglementare şi prevederile legislative privind concurenţa.

Înainte de a se alătura Enel România, Valeriu Binig a deţinut funcţii superioare de management în companii de consultanţă cum ar fi EY România sau Deloitte România, şi a ocupat o pozitie de director în cadrul unei echipe de investment banking si de gestiune a unui fond de investiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *