Energia electrică a statului se tot scumpește

Sursa foto: Pixabay

Nuclearelectrica, compania controlată de stat care operează singura centrală nucleară din România, a vândut energie electrică ce urmează a fi livrată anul viitor cu peste 110 de euro/MWh în ultimele tranzacții la bursă.

Nuclearelectrica a scos la vânzare în 9 august 7 pachete de energie electrică, cu livrare în bandă, în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2025, pe platforma de contracte bilaterale PPCB-LE Flex, administrată de operatorul pieței, OPCOM. În total o cantitate de 438 GWh de energie electrică, o cantitate substanțială.

De fiecare dată, compania a cerut, la fiecare dintre cele șapte sesiuni de licitații (5 și 10 MW bandă, în total 50 MW) un preț de 520 de lei/MWh. Au existat, de fiecare dată, oferte de răspuns ale cumpărătorilor interesați, așa că producătorul de stat a vândut toată energia, la prețuri cuprinse între 552 și 561 de lei/MWh. Sau peste 110 euro/MWh. Cumpărători au fost două companii de furnizare românești. Getica 95 și-a adjudecat șase din cele șapte pachete, iar Nova Power and Gas unul. Getica 95 este o compaie controlată de omul de afaceri buzoian Viorel Tudose, iar Nova Power and Gas face parte din grupul de companii E-Infra, controlat de omul de afaceri Teofil Mureșan.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: