Skip to content
Politică

Enervarea fără motive a lui Iohannis și cea mai controversată solicitare de astăzi. O nouă gafă a președintelui?

Klaus Iohannis a reacționat dur la adresa lui Victor Ponta, acuzând atacul la persoana sa din partea premierului cu privire la declarațiile de la B1. Numai că, Iohannis a pierdut din vedere o serie de detalii de limbaj din discursul lui Victor Ponta. Premierul nu l-a atacat pe Iohannis și nici nu a insinuat ceva legat de el. Victor Ponta a lansat o serie de critici la adresa liderilor PNL.

Citește și: A început marele război între Palate. Iohannis lansează cel mai dur atac la adresa lui Ponta: „Dar daca nu se confirma, atunci premierul…”

„Impresia mea personală, poate greșesc, e că președintele a retrimis legea la Parlament (Codul Silvic-n.r.) pe baza unor informații pe care le-a primit de la niște „binevoitori”, în special niște binevoitori liberali pe care îi vedeți zilele acestea luptându-se cu dinții pentru interesele Schweighofer, interese care din punctul meu de vedere sunt strict private. Vorbesc de oameni politici de la PNL care alături de noi au făcut acel proiect de Cod Silvic și acum luptă cu tot ce pot ca să nu se adopte și să nu se pună această limită, să nu se ia măsuri concrete. Evident că au niște interese care sunt strict private”, a spus Victor Ponta la B1.

Citește și: Documentul care îi poate distruge imaginea șefului Cancelariei Prezidențiale. Legături periculoase?

Reacția lui Iohannis este una puțin nelalocul ei, pe modelul celei din cazul paltonul, atunci când s-a enervat ca văcarul pe sat pe agenții de securitate pentru că nu au fost la datorie să îi care haina prezidențială. De această dată, atacul lui Iohannis este gratuit la adresa lui Ponta, iar în ceea ce s-a băgat președintele e un joc politic, de partea liderilor PNL. Astfel, cel care ar trebui să conștientizeze că nu mai este în campanie electorală este tocmai președintele României.

Suspiciunile ridicate de Ponta sunt legate de relațiile unor lideri liberali, care au o anumită relație cu președintele. Premierul a avut tactul necesar să evite un atac la adresa lui Iohannis, tratând acest caz prin învăluire.

De asemenea, o atitudine care ridică mari semne de întrebare din partea președintelui este cea cu privire la utilizarea SRI-ului în acest scandal. Cum adică l-a sunat pe directorul SRI? Ce anume să facă SRI? Să îl verifice pe Victor Ponta, premierul acestei țări. Este o mare eroare dacă președintele folosește instituțiile de informații ale statului român în interes politic și pentru a-și apăra oamenii. Mai grav este dacă SRI se va conforma, ceea ce va ridica semne de întrebare cu privire la libertatea șefului SRI.

În comparație cu Traian Băsescu, reacția lui Iohannis a fost total nepotrivită. Băsescu ne obișnuise să iasă și să îi apere pe cei din PDL, însă erau la guvernare și se apăra, într-un fel pe el și programul său. În cazul lui Iohannis este vorba de o răfuială politică pe care o are cu Victor Ponta. În această situație nu ai cum să nu te întrebi ce a fost în mintea președintelui sau dacă au fost într-adevăr presiuni din PNL să iasă și să îi dea o zmetie lui Ponta.

15 comentarii la “Enervarea fără motive a lui Iohannis și cea mai controversată solicitare de astăzi. O nouă gafă a președintelui?

 1. Iata cum Iohannis se da singur jos, sau impins de penelisti, nici nu mai conteaza, de pe soclul presedintelui impartial, care nu vrea sa intervina prin declaratii si sa faca circ, dupa cum el singur ne spunea acum ceva vreme.
  Tinand cont si de legaturile sefului cancelariei sale cu firma austriaca de defrisari…ma tem ca i se va aplica domnului presedinte o vorba: daca intri in troaca…

  1. Pai le-a dovedit Lucia Varga cand a recunoscut ca s-a intalnit cu austriecii si Mihalache cand a semnat documentul din 2008. Suficient ??? Acum hai sa vedem ce masuri ia Iohannis !

 2. Cred ca d-nul Presedinte a fost dezinformat de cei din noul P.N.L….in acest Partid au aparut niste hoti, care de 13 ani se ocupa cu furtu si ca sa-si piarda urma..umbla cu pira {dezinformarea}.

 3. Acest basinos vanzator de copii trebuie izolat in viata politica ! Este un impostor, un vanzator de TARA !

 4. Se pune intrebarea ,ce interese apara ,cei doi oameni politici ? Ponta inteleeg ca doreste sa apere Interesele Romaniei ,prin schimbarea Codului Silvic ! Iohannis ce apara ,pe cine si ce interese are ? Dupa cate stim noi este Presedintele Romaniei si banuim ca tine cu Romania ? Daca prin schimbarea Codul Silvic ,aduce atingere mediului de afaceri si incalca intelegerea dintre parteneri ,adunati-va Dl-ori la masa si gasiti o rezolvare legala acestui comflict ! Aici nu este Viena si nici Austria ,noi suntem tara membra cu drepturi depline in U E.Si legislatia Romaniei ,este aliniata la legislatia Eoropeana ,ca si Austria .Daca aceasta grupare ,firma nu,respecta legile Romaniei si produce jaf ! Dvs. nu aveti nici o opinie DL. Iohanis ,,,,cu cine tineti ,cu cei ce v-au decorat sau cu pop. Rooman ? Ca va laudati ca sunteti Roman ! Demonstrati ca sunteti adeptul acestui concept,,,,! LUCRULUI BINE FACUT ,dar in interesul cui este Bine facut . Al STRAINILOR ,SAU AL ROMANILOR ????

 5. Are presedintele imagine ,care se poate distruge la o adica ? Inafara de asemanarea cu Somnorila [7 pitici] trece spre Sfiosul .Omul asta pluteste cu gindul la un mandat de zece ani !

 6. Doresc sa fie numit presedinte pe viata , oricate gafe a facut , face si va face , cu orice firma de taiat padurile tarii va face revelioanele ,chiar daca se pupa cu ponta ,pdl-ul si alti penali , chiar daca are o „prima doamna”sau ” primi domni ” , chiar daca are 6 case din meditatii ghinion , chiar daca se pupa cu merkel si obama , chiar daca nu are copii si vrea sa ne trimita copiii la moarte in razboaiele altora . Plus ca : este inalt , frumos , destept ,prezentabil, vorbeste putin si gandeste tot atat ! Si mai ales iubeste romanii ca pe cei din neamul lui. Il iubesc cum nici pe ceausescu si pe basescu nu i-am iubit !

 7. Il voi vota pe scumpul nostru ales si in urmatorii 20 de ani , oricate gafe a facut , face si va face , cu orice firma de taiat padurile tarii va face revelioanele ,chiar daca se pupa cu ponta ,pdl-ul si alti penali , chiar daca are o „prima doamna”sau ” primi domni ” , chiar daca are 6 case din meditatii ghinion , chiar daca se pupa cu merkel si obama , chiar daca nu are copii si vrea sa ne trimita copiii la moarte in razboaiele altora . Plus ca : este inalt , frumos , destept ,prezentabil, vorbeste putin si gandeste tot atat ! Si mai ales iubeste romanii ca pe cei din neamul lui. Il iubesc cum nici pe ceausescu si pe basescu nu i-am iubit !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *