Skip to content
Puterea Știrilor Video

Entuziasm temperat în PNL după succesul moțiunii de cenzură. Iulia Scântei: O spunem în mod realist, nu așa ne-am fi dorit să ajungem la guvernare

Invitată la emisiunea ”Puterea Știrilor”, Iulia Scântei, senator PNL, a declarat că liberalii sunt pregătiți, din punct de vedere politic, să preia guvernarea. În același timp, senatorul recunoaște că există îngrijorări cu privire la ”moștenirea” lăsată de Guvernul Dăncilă, urmând ca noul Executiv ”să corecteze sau să reseteze ceea ce s-a întâmplat până acum”.

”Politic, suntem pregătiți, pentru că orice partid parlamentar își dorește să guverneze pentru că acesta este mandatul încredințat de alegătorii noștri. Indiferent de numărul de mandate pe care le-am câștigat la alegerile din 2016, avem o obligație politică și constituțională față de alegătorii noștri să guvernăm.

Deci da, din punct de vedere politic suntem pregătiți. Ceea ce trebuie să spunem – și o spunem în mod realist -, este că nu așa ne-am fi dorit să ajungem la guvernare. De ce? Pentru că nu vom găsi o visterie plină și lucrurile așezate în ordine, ci dimpotrivă. Vor fi necesare anumite decizii politice și guvernamentale care vor trebui să corecteze sau să reseteze ceea ce s-a întâmplat până acum.

În acest moment suntem într-un blocaj nu numai constituțional, între Guvern și Parlament, ci într-un blocaj real al instituțiilor locale și centrale, ori această situație nu poate continua fără ca românii să nu sufere”, a declarat Iulia Scântei la ”Puterea Știrilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *