PSnews

Ultima Oră

Epidemia de rujeolă e activă încă. Autoritățile recomandă vaccinarea copiilor

radioconstanta.ro

Valul epidemic de rujeolă care a afectat România în ultimul an este activ încă, avertizează Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

8.493 de cazuri de rujeolă au fost înregistrate până în prezent, 32 dintre cazuri soldându-se cu decesul victimelor.

Cazurile de ujeolă au fost confirmate în 41 de județe ale țării, cele mai multe fiind înregistrate în Timiș (1.215 ), Caraş-Severin (1.110) și Arad (1.002), anunță antena3.ro.

Epidemia a izbucnit și pe fiondul unei slabe campanii de imunizare a copiilor, la începutul lunii august existând încă 450.000 de persoane neimunizate împotriva unor boli comune, dar și ca urmare a unei crize a avaccinului antirujeolă.

Proiectul de lege privind organizarea şi finanţarea activităţii de vaccinare a populaţiei în România a fost adoptat, miercuri, 09 august, de Guvern. Proiectul a fost transmis Parlamentului spre dezbatere şi adoptare. Actul normativ ar urma să intre în vigoare la data de 1 ianuarie 2018.

Până aunci însă, autoritățile fac apel la populație să își vaccineze copii conform programului național de imunizare în vigoare

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi