Skip to content
Coronavirus

Epidemia se află „sub control” în Turcia, potrivit guvernului

www.facebook.com/imamogluekrem
" "

Epidemia de coronavirus se află ”sub control” în Turcia, dar de acum va fi necesară acomodarea la o „’viaţă socială sub control”, cu menţinerea unor măsuri pentru evitarea unui nou focar contagios, a declarat miercuri ministrul turc al Sănătăţii, Fahrettin Koca, relatează AFP.

Epidemia se află sub control, (…) dar ameninţarea există încă”, a menţionat ministrul turc, în cadrul unei conferinţe de presă, la Ankara.

" "

El a adăugat că Turcia intră în „a doua fază” a luptei împotriva epidemiei, cu o reducere a măsurilor luate timp de trei luni pentru a combate virusul, apreciind că aceasta nu înseamnă „o revenire la viaţa normală”.

Dacă centrele comerciale se vor putea redeschide începând de luni, restaurantele şi cafenelele din aceste locuri vor rămâne închise, a precizat ministrul, care a vorbit despre o „viaţă socială sub control”.

De asemenea, saloanele de coafură vor fi autorizate să-şi reia activitatea începând de luni şi clienţii trebuie să-şi facă programare.

În săptămânile următoare, măsuri de izolare vor fi menţinute în întregime şi în weekend în cele 30 de provincii cele mai populate din ţară, inclusiv în cele în care se află metropolele Istanbul şi Ankara, informează agerpres.ro.

Cea de-a şaptea ţară cea mai afectată de pandemia de coronavirus, Turcia a înregistrat peste 131.000 de cazuri şi aproape 3.600 de decese, potrivit unui ultim bilanţ oficial publicat miercuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *