Skip to content
Politică

Epidemie de gripă în România. Eugen Tomac: Această diagnoză arată cât de putred este întregul sistem de sănătate!

Cuget Liber

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a declarat oficial, miercuri, epidemie de gripă în România în urma decesului a încă șase persoane, atingându-se astfel numărul de 54 de persoane decedate din cauza virusului gripal.

Contactat pentru un punct de vedere, liderul PMP Eugen Tomac pune un diagnostic dur asupra sistemului medical din România:

" "

„Dacă ne uităm și la alte state din vecinătate, vedem că totuși această problemă nu există, iar faptul că am ajuns în acest punct arată cât de putred este întregul sistem de sănătate și cât de superficial este gestionată problematica sănătății. ” a declarat deputatul pentru PSNews.

Eugen Tomac mai consideră că este inadmisibil pentru ca o țară membră U.E. să nu fie capabilă să gestioneze crize minore, precum o epidemie de gripă, iar atitudinea oficialilor guvernamentali este de-a dreptul halucinantă:

”Am vorbit mulți ani că sănătatea este subfinanțată și vă amintesc că în urmă cu zece ani bugetul Casei Naționale de Sănătate era de 700 de milioane de euro. Astăzi este peste 7 miliarde de euro și este inadmisibil ca, într-o țară a Uniunii Europene, să auzim de la oficiali guvernamentali expresii de genul ‘Nu scoateți copiii în spațiul public, nu ieșiți cu ei!’. Această diagnoză arată cât de putred este întregul sistem de sănătate și că nu suntem pregătiți să tratăm crize care pot fi evitate. Mă întreb, în cazuri mai dramatice, Doamne-ferește, cum vom acționa?” a mai spus deputatul.

" "
" "

1 comentariu la “Epidemie de gripă în România. Eugen Tomac: Această diagnoză arată cât de putred este întregul sistem de sănătate!

  1. Acest politician e bun doar sa dea din gura fără o minima informare. În toată lumea se moare de gripa. Chiar și în tarile mult mai dezvoltate ca și România. Enumăr aici doar doua:Danemarca și Franța. În Danemarca, tara unde trăiesc de 29 ani și unde ma vaccinez anual, mor de gripa peste 250persoane anual, la o populație de 5.6milioane. În Franța peste 2500 mor anual de gripa. Dar asa de mare Tam Tam ca în România nu se face. Se comunica la sfârșitul sezonului de gripa, statistic numărul celor decedați. Punct. Sunt tare curios care persoane în tara ar muri de gripa dacă acest politician ar fi la cârma tarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *