Skip to content
Societate

Epidemiologul Emilian Popovici avertizează asupra riscului de infectare cu COVID-19 la birou

oxibuzz.com

Noul coronavirus ameninţă cu un nou val pandemic la nivel mondial, iar experţii atrag atenţia că pericolul infectării este extrem de crescut inclusiv în spațiile de birouri, în special în instituţiile unde se desfăşoară activităţi specifice care presupun interacțiuna cu publicul.

Epidemiologul Emilian Popovici atrage atenția asupra riscului de infectare la locul de muncă, în contextul în care numărul de infectări cu SARS-COV-2 a explodat în România, iar rata de pozitivare în ultimele 24 de ore este de 25%. „În cazul strănului, distanța la care se propagă acele picături merg între 2 și 4 metri. Picăturile ‘Flugge’ se depun pe suprafețe. Aceasta este a doua variantă de contaminare. Toate acește lucruri trebuie cunoscute, respectate și atunci, toată treaba capătă alte conotații„, a declarat Emilian Popovici pentru B1.ro.

Ce noi măsuri anti-COVID-19 s-ar putea impune în România

În opinia medicului, măsurile anti-COVID trebuie luate gradual. Verificarea respectării măsurilor de autorități în spațiile cu risc mare de infectare ar trebui să fie prioritare, în opinia expertului. „Toate țările care s-au relaxat au fost ‘sancționate’ de virus. România se numără printre cele mai ‘sancționate’, pentru că oamenii au un comportament care dispune la acest lucru.

Măsurile se iau gradual. O țară care ar sta tot timpul în stare de urgență nu ar fi foarte bine. Nici din punct de vedere, economic, nici din punct de vedere al stării de sănătate al populației. Autoritățile trebuie să fie vigilente și să-i sancționeze pe cei care nu respectă măsurile, de aici vine echilibrul într-o astfel de situație. Dacă nu se întâmplă nimic pozitiv, crești măsurile. De la nivel local, la nivel național. Dacă nu funcționează nici asta, treci la o stare de urgență cu măsurile stării de alertă. De ce? Pentru că aceste măsuri ale stării de alertă, într-o stare de urgență declarată, devin mai imperative. Mai apoi te gândești la alte măsuri. De asemenea, trebuie explicat foarte mult de ce trebuie respectate anumite măsuri. Dacă omul înțelege, ai șanse mai mari să facă acel lucru„, a declarat Emilian Popovici pentru B1.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *