Skip to content
Puterea Știrilor Video

Epopeea scandalului din Sectorul 1. Încăpățânarea lui Clotilde Armand costă deja peste 40 de milioane de lei: ”Acești bani vor fi plătiți de cetățeni din buzunarul lor”

Inquam Photos / Raul Stef

Invitat în studioul Puterea Știrilor, președintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, a explicat de ce se întârzie adoptarea bugetului pentru Sectorul 1. Acesta a susținut că există o situație a datoriilor la Sectorul 1 care nu se leagă doar de firma de salubritate, așa cum afirmă edilul Clotilde Armand, ci de o serie de alte datorii, și de la ADP, și de la Poliția Locală, mai mulți prestatori care au avut facturi pe care Primăria Sectorului 1 a spus că le va plăti, dar ulterior le-a contestat în instanță. Liberalul a susținut și că aceste facturi, nefiind plătite, au acumulat penalități de peste 40 de milioane de lei, care vor fi plătite, într-un final, de cetățenii Sectorului 1.

„După aproape 2 ani în care am sperat cu toții la o schimbare, după o administrație pe care noi am considerat-o neperformantă, netransparentă – administrația Tudorache – este un coșmar, și pentru noi, dar și pentru toți locuitorii Sectorului 1. Doamna Clotilde Armand nu a înțeles să facă echipă, nu a desemnat atribuții pentru viceprimarul din partea PNL, Ramona Porumb. În acești aproape 2 ani, doamna Porumb cred că a avut atribuții mai puțin de o lună. În general, doamna Clotilde Armand a avut o atitudine complet necolegială, lipsită de respect, de bune intenții pentru oameni. De altfel, orice bucureștean din Sectorul 1 poate să vadă că sectorul este într-o stare deplorabilă, nu există niciun proiect de anvergură pe care să îl fi făcut în tot acest timp. Au trecut 2 ani de la alegerea doamnei Clotilde. Dânsa a închis anul trecut cu un excedent bugetar de 400 de milioane de lei, bani pe care primării performante precum Cluj, Oradea, Reșița ar da orice să îi aibă și să îi pună la treabă prin proiecte de investiții. Dânsa ne-a spus că amână aceste proiecte, că vrea să le facă pe toate o dată. Ne-a dat o explicație care în mod evident nu poate fi considerată rezonabilă.

Acum avem situația bugetului pe acest an și iar sunt forțat să fac un exercițiu de memorie. Există o situație a datoriilor la Sectorul 1 care nu se leagă doar de firma de salubritate, așa cum afirmă doamna Clotilde Armand, ci de o serie de alte datorii, și de la ADP, și de la Poliția Locală, deci sunt mai mulți prestatori care au avut facturi pe care care Primăria Sectorului 1 înțeleg și-a dat bun de plată, dar ulterior le-a contestat în instanță. Din păcate, aceste facturi trebuie plătite că altfel ele acumulează penalități. Noi i-am dat doamnei Armand să meargă în instanță, eu nu știu să fi câștigat niciun proces în acești doi ani. Deci asta mă duce cu gândul că, ori nu a avut oameni competenți, ori nu a avut dreptate, orice ceva s-a întâmplat. Aceste facturi, nefiind plătite, au continuat să acumuleze penalități foarte mari, discutăm deja de peste 40 de milioane de lei, bani pe care fiecare cetățean al Sectorului 1 îi va plăti din buzunarul lui. Totul pentru încăpățânarea de a încălcat legea. În Legea 273/2006 spune explicit că primăria, prin primar și forul deliberativ, are obligația să prevadă sume în buget pentru stingerea datoriilor restante la finalul anului viitor”, a declarat Sebastian Burduja, la Puterea Știrilor.

Amintim că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat, miercuri, că a decis să depună plângeri penale pe numele consilierilor locali din PNL şi PSD care refuză votarea bugetului şi, în paralel, va depune o solicitare în instanţă pentru dizolvarea Consiliului Local. ”Pentru că nu avem altă soluție la acest blocaj, am decis să depunem plângeri pentru abuz în serviciu pe numele consilierilor locali care refuză sistematic și fără argument votarea bugetului și în paralel vom depune în Justiție o solicitare de dizolvare a Consiliului Local al Sectorului 1”, a anunțat Clotilde Armand miercuri, cu o oră înaintea ședinței de Consiliu Local convocate pentru ora 15.00 pentru aprobarea bugetului.

Aceasta este a zecea ședință de Consiliu Local în care bugetul a fost pus pe ordinea de zi.

În replică, PNL Sector 1 susţine că edilul ar vrea ca bugetul să nu fie adoptat. „Fix înainte de şedinţa de Consiliul Local de azi, Armand Clotilde anunţa ca A FĂCUT plângeri penale consilierilor locali. Tipic pentru un primar care vrea sa isi treacă bugetul, nu? Nu. Tipic pentru un primar care cauta in permanenta ţapi ispăşitori pentru haosul general, incompetenta si lipsa totala de rezultate pentru cetăţenii sectorului 1. Armand nu vrea sa treacă niciun buget, asta e cert. Realitatea este ca abuzul e făcut de trei luni de primar, care încalcă flagrant, cu buna ştiinţa, legea 273/2006 si dispoziţiile Curtii de conturi. Si blochează in continuare proiectele de HCL depuse de PNL. Jenant”, este mesajul postat pe Facebook de liberali.

PSD cere demisia consilierilor, dar şi a primarului

„Noi credem că nu are niciun argument. Nu avem nicio problemă. Ca orice cetăţean, se poate adresa justiţiei pe orice subiect. Pe noi nu ne deranjează. Nu are niciun temei”, a declarat Petre Florin Manole, preşedinte al PSD Sector 1, întrebat cum răspunde la gestul primarului Sectorului 1. De asemenea, a precizat că nu există temei nici pentru plângerile pe numele unor consilieri PSD.

Nu în ultimul rând, Manole lansează o provocare pentru Clotilde Armand, dacă vrea un test electoral: „Doamna Armand se referă la necesitatea de a dizolva Consiliul Local din motive pe care le enumeră în postare. Noi îi spunem altceva. Există un alt mod mult mai simplu de a dizolva Consiliul Local. Avem o propunere: dacă mâine dimineaţă Clotilde Armand, personal, cu consilierii locali USR, cu consilierii locali PNL şi cei ai PMP sunt prezenţi la sala de Consiliu Local a Primăriei Sectorului 1, toţi cu demisiile pe masă, şi consilierii PSD vor fi prezenţi. Vom întruni toţi condiţiile de a avea alegeri anticipate, atât pentru primar, cât şi pentru Consiliul Local”, a subliniat liderul PSD.

Social-democratul a punctat faptul că electoratul va fi cel mai avizat judecător pentru politicieni: „Ne întoarcem la cel mai valid dintre judecători. Propunerea e să ne dăm cu toţii demisia – consilieri şi primari – în acelaşi loc, în acelaşi timp. Şi îndeplinim cerinţele”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *