Era Macron ia sfârșit? Ce înseamnă rezultatul alegerilor legislative pentru politica din Franța

Foto The New Yorker

Analistul de politică externă, Ștefan Popescu, a spus în cadrul emisiunii Puterea Știrilor că problema majoră este moștenirea politică pe care o va lăsa Emmanuel Macron. În fața unei opoziții crescânde și a unor rezultate dezamăgitoare la alegerile europarlamentare, Macron trebuie să ia măsuri decisive, menționând că președintele ar putea dizolva Adunarea Națională între iunie și decembrie, într-o încercare de a-și reconstrui mișcarea politică.

„Problema e moștenirea politică a lui Macron. Ce lasă în urmă asta este problema. Sigur că nu va sta cu brațele încrucișate, Va redizolva Adunarea Națională. Între iunie și decembrie, o dată pe an poate dizolva Adunarea Națională și, bineînțeles, va căuta să își reconstruiască mișcarea sa politică. Vom vedea cum va reuși, pentru că sunt tot mai multe voci care spun că vor face proiecte separate, chiar și apropiații lui spun asta.

Oricum, n-avea ce să facă Macron cu o corecție dată de poporul francez la europarlamentare atât de grea nu putea să meargă cu un guvern decredibilizat care ar fi pus sub semnul întrebării tot timpul reformele. Strategia lui a fost să îi ducă la putere în speranța că se vor compromite pentru a nu le încredința cheile acestei case, adică a Palatului Elysee” a declarat analistul.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: