Skip to content
Internațional

Erdogan a cerut noi alegeri municipale la Istanbul, iar Consiliul suprem electoral i-a îndeplinit dorința

Consiliul suprem electoral (YSK) din Turcia a invalidat luni rezultatele alegerilor municipale de la Istanbul şi a dispus ca acestea să fie reluate, după cum au solicitat partidul de la guvernare şi preşedintele Recep Tayyip Erdogan, relatează dpa şi AFP.

Alegerile de la Istanbul vor fi reluate„, şi-a exprimat satisfacţia pe Twitter reprezentantul Partidului justiţiei şi dezvoltării (AKP) pe lângă YSK, Recep Ozel, scrie agerpres.ro.

Pe 16 aprilie, formaţiunea preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, AKP a înaintat o „contestaţie extraordinară” la alegerile pentru primăria Istanbul, cerând anularea votului şi reluarea alegerilor, invocând „nereguli” în votul de pe 31 martie.

O zi mai târziu, consiliul electoral provincial i-a înmânat lui Ekrem Imamoglu, candidatul principalului partid de opoziţie, Partidul republican al poporului (CHP), certificatul oficial care atesta alegerea sa ca primar.

Deşi AKP şi-a proclamat victoria la nivel naţional în alegerile de la 31 martie, formaţiunea a pierdut două scrutine cruciale din punct de vedere politic şi psihologic, la Ankara şi Istanbul, notează dpa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *