Skip to content
Politică

Erdogan și Iohannis, tandrețuri politice. Se ridică sau nu marea moschee în București?

Recep Tayyip Erdogan şi Klaus Iohannis au vorbit în timpul întâlnirii lor şi despre construcţia moscheii de la Bucureşti. Preşedintele Turciei a spus că ridicarea moscheii reprezintă expresia cea mai frumoasă a dialogului şi solidarităţii dintre România şi Turcia.

„În momentul de faţă, colegii noştri lucrează pentru a obţine autorizaţiile necesare, avem un proiect, dar noi dorim să dezvoltăm acest proiect. Acest lucru va fi expresia cea mai frumoasă a dialogului şi solidarităţii dintre cele două ţări”, a declarat preşedintele Turciei Recep Tayyip Erdogan.

Klaus Iohannis a spus despre construcţia moscheii că se află în faza de documentaţii:

„În ce priveşte construcţia, aţi auzit în care fază ne aflăm, confirm acest lucru, s-a ajuns în faza solicitării autorizaţiei de construcţie, se lucrează la aceste documentaţii”, a adăugat preşedintele la întâlnirea cu Recep Erdogan.

Întrebat de jurnalişti ce părere are despre faptul că în România există un curent care se opune construrii moschei, preşedintele Turciei a spus că „vocile contra se pot auzi în orice ţară”.

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a mai declarat miercuri, in conferinta de presa comuna cu presedintele Klaus Iohannis, ca autoritatile romane au oferit Muftiatului Cultului Musulman din Romania un teren in Bucuresti pentru construirea unei moschei. La randul lor, autoritatile turce au stabilit si ele cateva terenuri in Istanbul unde vor putea fi construite o capela si un loc de cazare pentru pelerinii ortodocsi, informează romaniatv.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *