Skip to content
Sănătate

Eroarea de la Ministerul Sănătății a creat panică în toate spitalele din țară. Florin Bodog: Astfel de bâlbe pot compromite campania de vaccinare

Inquam Photos / George Călin

Contactat de PS News, fostul ministru al Sănătății, medicul Florian Bodog, este de părere că adresa trimisă de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, prin care soma DSP-urile să finalizeze prima etapă a vaccinări în 24 de ore, deși era vorba doar de programarea cadrelor medicale la vaccinare și nu vaccinarea în sine, s-a produs din cauza unei comunicări defectuoase.

„Absolut orice eroare de comunicare și absolut orice chestiune care poate să bulverseze încrederea populației și încrederea personalului medical, că despre ei este vorba aici, nu este bună pentru credibilitatea și pentru modul în care se desfășoară campania de vaccinare.

După cum știți, zilele trecute au apărut că au fost transportate dozele de vaccin în cutii de pizza, după a apărut pe internet că în unele orașe au fost livrate în navete de bere, însă o astfel de comunicare defectuoasă poate să compromită foarte grav campania de vaccinare”, spune Bodog.

De asemenea, acesta consideră că responsabilitatea acestei greșeli este strict a Ministerului Sănătății.

„În cazul în care nimeni nu ar fi sesizat această eroare, astăzi s-ar fi încheiat campania de vaccinare pentru cadrele medicale, adică începând de mâine nu s-ar mai fi putut face vaccinări și nu știu care ar fi fost urmările, să nu-i mai lase să vină la muncă.

Eu cred că orice adresă, orice chestiune oficială care merge pe campania de vaccinare în momentul de față, trebuie gândită de 10 ori și numai după pusă pe hârtie.

Domnul Voiculescu nu este de specialitate și nu știu dacă dânsul a semnat sau nu, dar oricum, dacă pleacă un astfel de act din Ministerul Sănătății, de la oficialitatea care virează din punct de vedere medical tot procesul de vaccinare, este virat și coordonat de Ministerul Sănătății. Dacă oficialitatea dă bâlbe, vă dați seama cum se uită oamenii la noi”, a conchis fostul ministru al Sănătății.

Ministerul Sănătăţii a solicitat, printr-o adresă oficială, Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară să finalizeze prima etapă a vaccinării cadrelor medicale până vineri, 8 ianuarie.

Adresa, semnată de ministrul Vlad Voiculescu, a fost trimisă către DSP-urile din ţară joi, 7 ianuarie.

Ulterior, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a precizat că la mijloc este o neînţelegere. Până vineri, 8 ianuarie, ora 20.00, trebuie să se finalizeze programarea cadrelor medicale la vaccinare şi nu vaccinarea în sine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *