Eroarea din recalcularea pensiei care îi poate costa sute lei pe pensionari. Poștașii să semneze

Sursă foto: Freepik

Eroarea din recalcularea pensiei care îi poate costa sute lei pe pensionari. Pensionarii trag un semnal de alarmă cu privire la plicurile cu deciziile recalculate: unele dintre ele nu sunt ștampilate.

Deja au apărut primele erori în transmiterea deciziilor cu pensia recalculată chiar de la Poșta Română, instituția care se ocupă cu distribuirea plicurilor către pensionari.

Încă de la început s-a specificat faptul că deciziile se dau personal pensionarilor sub semnătură având în vedere faptul că este un document oficial. Surpinzător, directorul Poștei Române a anunțat că deciziile de pensionare se pot da și rudelor.

Newsweek a scris despre acest subiect în LINK de mai jos.

O persoană a tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că plicurile nu sunt ștampilate, iar acest lucru ar putea fi speculat de instituții dacă pensionarul dorește să conteste decizia.

Eroarea din recalcularea pensiei care îi poate costa sute lei pe pensionari. Poștașii să semneze

„În atenția celor care așteaptă noua decizie de pensie: dacă nu are ștampila cu data zilei de comunicare ar trebui să refuzăm primirea în aceste condiții.

Atenție! Deciziile sunt tipărite din 10-16 iulie, iar plicul nu are nicio ștampilă. Eu am primit și plicul nu are nicio ștampilă. Atunci nu vei putea face contestație deoarece nu poți face dovada primirii”, a spus un pensionar.

Acesta a îndemnat pensionarii să ceară poștașilor să semneze pe plicul cu decizia de reclaculare data la care acesta a fost înmânat.

Șeful Casei Naționale de Pensii a anunțat că această eroare este gestionată de către Poșta Română.

„Această întrebare nu trebuie să mi-o adresați mie. Probabil că cei de la Poșta Română să dea aceste explicații. E posibil ca ștampila să fie înlocuită cu ceva digital pe plic. Această dată trebuie să apară pe documentele care au fost trimise către pensionari”, a declarat Daniel Baciu.

Trebuie spus că pensiile trebuie să fie contestate în instanță în 45 de zile.

Ce pot face pensionarii?

Eroarea nu este singulară, se pare deoarece unele persoane s-au trezit că nu au toți anii munciți pe noile decizii cu pensia recalculată. Unii deja s-au prezentat la casele de pensii teritoriale pentru a depune o solicitare de contestare a calculului.

„Am primit decizia vineri, am rămas surprins, că am avut puncte de stabilitate zero. Azi, m-am dus la casa de pensii Oradea, foarte bine organizat, au instalat un birou de informații numai pentru reclamații.

Acolo am scris o cerere, am depus la ghișeul 6 și gata. Recalcularea voi primi acasă”, a spus un pensionar.

Dacă pensionarii nu sunt mulțumiți nici după această sesizare, ei trebuie să depună o plângere penală în instanță în termen de 45 de zile.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: