Skip to content
Sport

EROUL ZILEI: Adina Diaconu – Este anul meu, visul meu e să ajung la Tokyo

Românca Adina Diaconu, în vârstă de 19 ani, care a câştigat proba de simplu feminin din cadrul Campionatului European Under 21 de tenis de masă, de la Gondomar (Portugalia), este fără doar şi poate eroul momentului în sportul românesc.

Tânăra sportivă afirmă că simte că 2019 va fi anul ei: „Rezultatul din finală nu spune aproape nimic, dar a trebuit să lupt pentru fiecare punct. Sunt foarte fericită, jocul mi-a mers foarte bine de la începutul Campionatului European. Am simţit că sunt într-o formă foarte bună şi că e anul meu. Sunt bucuroasă că am reuşit să îmi dovedesc mie că după juniorat pot avea rezultate şi la tineret şi senioare. Mă voi pregăti cât pot de bine pentru Olimpiada de la Tokyo, e visul meu”.

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis de masă, Cristinel Romanescu este încrezător în viitorul acestui sport. „Medalia de aur a Adinei îmi dă speranţe că echipa de senioare are deja pregătit schimbul de generaţii, vom avea o echipă la fel de puternică ca în ultimii ani. Mă bucură că şi băieţii sunt din ce în ce mai aproape de a atinge o înaltă performanţă. Creionăm şi formăm deja o echipă tânără, cu sportivi în topul european la juniori. Sunt convins că la următoarele Campionate Europene şi chiar Mondiale de seniori România va arăta că deveni o forţă şi în tenisul de masă masculin”, a precizat Cristinel Romanescu.

Jucătoarea Adina Diaconu a câştigat, duminică, proba de simplu feminin din cadrul Campionatului European Under 21 de tenis de masă, de la Gondomar (Portugalia).

Diaconu a învins-o în finală pe rusoaica Maria Malanina, scor 4-0 (13-11, 11-6, 11-9, 11-7).

Printre adversarele Mariei Malanina pe tabloul principal s-a aflat şu Tania Plăian, de care sportiva din Rusia a trecut în semifinale. Plăian a obţinut bronzul european.

Tot duminică, Rareş Sipos a obţinut medalia de bronz la simplu masculin.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *