Skip to content
Politică

Escaladarea înarmărilor în Orientul Mijlociu: Iranul va produce o rachetă nouă

foreignpolicyi.org

Iranul a anunţat în seara zilei de sâmbătă, 22 iulie, lansarea producţiei unui nou tip de rachetă, pe fondul tensiunilor crescânde între Statele Unite şi Teheran.

Astfel, racheta Sayyad 3 poate ajunge la o altitudine de 27 de kilometri şi poate atinge tinte la distanţe de până la 120 de kilometri, a declarat la ceremonia oficială de lansare a proiectului militar ministrul iranian al apărarii, Hossein Dehghan.

„Rachetele pot avea drept ţinte avioane de luptă, drone, rachete de croazieră şi elicoptere”, a comunicat Dehghan.

Săptâmâna trecută, Statele Unite au impus noi sancţiuni economice împotriva Iranului ca urmare a continuării programului său de rachete balistice şi au afirmat că „activităţile maligne” ale Teheranului din Orientul Mijlociu subminează orice „contribuţii pozitive” ale acordului nuclear încheiat în 2015 cu Iranul.

Totodată, ministrul apărării din Iran, Hossein Dehghan a declarat că recentul acord militar de 110 miliarde de dolari încheiat între Statele Unite şi Arabia Saudită, anunţat în timpul vizitei preşedintelui SUA Donald Trump la Riad în luna mai, are drept scop să reprezinte o ameninţare la adresa Iranului, informează Hotnews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *