Skip to content
Politică

Eşecul de la alegerile din filiala PNL Sector 5 şi lipsa de fair-play a taberei pro-Cîţu

Inquam Photos/Octav Ganea

Cristian Băcanu, susţinător al premierului Florin Cîţu în cursa pentru preşedinţia PNL, a pierdut vineri alegerile pentru şefia PNL sector 5, în faţa lui Dan Meran. Premierul este membru al acestei filiale, însă nu a fost prezent, fiind plecat în teritoriu.

Cristian Băcanu, până acum preşedinte al PNL Sector 5, a pierdut funcţia la scrutinul care a avut loc vineri. Băcanu a obţinut 180 de voturi, iar Dan Meran 220 de voturi.

După bătălia epică de la PNL Sectorul 5 se desprind trei concluzii principale:

1. Cîţu a pierdut la el acasă şi în organizaţia Alinei Gorghiu, cu Băcanu în funcţia de preşedinte şi cu toate resursele Guvernului pe mână.

2. Premierul Cîţu nu a venit să-şi susţină candidatul, iar acest lucru dovedeşte că nu are spirit de echipă, fiind interesat doar de el.

3. Se constată, de asemenea, că echipa Cîţu nu ştie să piardă, în contextul în care candidatul Băcanu şi-a retras delegaţii după pierderea funcţiei de preşedinte pentru a lăsa conferinţa fără cvorum, dar nu a reuşit. În concluzie: tabăra liberală pro-Cîţu de la Sectorul 5 nu ştie să joace fair-play şi nu are onoare!

În ultimele zile cele două tabere s-au atacat reciproc, în condiţiile în care până la jumătatea lunii august au loc alegeri la nivelul organizaţiilor judeţene şi de sector. Miza preluării conducerii unei organizaţii este influenţa pe care o are o filială în numirile care au loc la nivel central şi local, adică în funcţie de şeful ales are loc promovarea unor anumiţi oameni.

Surse politice din echipa Orban susţin că nu sunt întâmplătoare nici stenogramele apărute despre presupusul trafic de influenţă făcut de Iulian Dumitrescu (PNL Prahova) şi George Stângă (PNL Galaţi) pe lângă ministrul Drulă, în condiţiile în care amândoi ar fi înclinat spre oferirea susţinerii lor actualului preşedinte al PNL.

Reacţia lui Ludovic Orban

Îl felicit pe Dan Meran pentru câştigarea preşedinţiei PNL Sector 5. Am participat astăzi la alegerile interne de la PNL Sector 5 şi am dorit să transmit că am fost mereu apropiat de membrii ei. Am făcut campanii în Sectorul 5, când am demarat campania de strângere de semnături pentru demiterea lui Vanghelie, la toate campaniile pentru Primărie şi la celelalte tipuri de campanie pentru alegeri parlamentare sau europarlamentare”, a scris vineri seară, pe Facebook, Ludovic Orban.

 

Orban şi-a exprimat încrederea că liberalii vor avea capacitatea de a alege ce este mai bine pentru PNL. „De aceea, am încredere în membrii PNL şi în capacitatea lor de a decide ce este mai bine pentru PNL”, a mai scris Orban.

Citeşte şi: Dan Meran l-a învins pe Cristian Băcanu, susţinător al premierului Florin Cîţu, în cursa pentru şefia PNL sector 5

Conform calendarului stabilit de Consiliul Naţional al PNL, în perioada 1 iunie -15 iulie se desfăşoară Adunările Generale ale organizaţiilor locale, care aleg conducerile PNL la nivel local.

Startul alegerilor interne din PNL s-a dat pe data de 1 iulie la Suceava. Până în 10 august se vor alege noile echipe de conducere în toate cele 41 de filiale PNL din țară, București și sectoare.

În perioada 1 iulie-10 august sunt programate conferinţele judeţene de alegeri, la care se aleg conducerile judeţene ale Partidului Naţional Liberal. Între data de 10 august, termenul prevăzut pentru finalizarea alegerilor la nivel judeţean, şi data de 25 septembrie, când urmează să aibă loc Congresul PNL, este prevăzută o perioadă, conform Statutului PNL, de 45 de zile, pentru campania în perspeciva congresului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *