Skip to content
Politică

Eșecul moțiunii nu-i amenință scaunul lui Marcel Ciolacu. Bruno Ștefan: Îl văd rămas acolo, pentru că le convine și lui Orban, și lui Iohannis

Facebook
" "

Social-democrații pare că se pregătesc în această perioadă de o revenire în forță în prim-planul politicii. La scurt timp după alegerea lui Marcel Ciolacu, aceștia au anunțat cu surle și trâmbițe depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva actualului cabinet condus de premierul Ludovic Orban. Majoritatea comentatorilor politici cred că social-democrații nu își doresc însă guvernarea în acest moment, publicul asistând doar la o serie de jocuri politice în contextul viitoarelor alegeri locale și parlamentare de anul acesta.

Sociologul Bruno Ștefan a vorbit în exclusivitate pentru PS News despre poziția actualului președinte al PSD, Marcel Ciolacu în fruntea partidului. Sociologul este de părere că alegerile locale și parlamentare nu îi vor clătina fotoliul de lider al partidului, indiferent de scorul pe care social-democrații îl vor obține la alegeri. În opinia acestuia, Ciolacu este un lider care le convine și liberalilor, dar și președintelui Iohannis. Sociologul a mai spus că doar un singur lucru l-ar putea pune în dificultate pe Marcel Ciolacu.

" "
" "

“Nu cred că pentru Marcel Ciolacu vor fi decisive aceste alegeri locale și parlamentare. Chiar dacă partidul ia 20 – 22% și nu mai mult de 25% așa cum speră el și alții ca să arate că este mai bun decât Dăncilă, scorul nu îi va periclita poziția în interiorul partidului. Din interior nu va fi gâtuit pentru că nu există o masă critică să se adune împotriva lui acum și cumva jocurile s-au aranjat în multe localități. Au făcut calcule în fiecare zonă, cât câștigă și ei știu la ce scor se pot aștepta la alegerile acestea, dacă nu se întâmplă ceva deosebit, răsturnări mari de situație.

Deci scorurile sunt relativ cunoscute de către ei și nu se așteaptă surprize. Surpriza mare care poate veni să răstoarne tot, ar fi din nou o campanie asurzitoare împotriva PSD-ului. Asta o să-i facă pe mulți să dea înapoi, dar nu știu dacă ea mai poate fi făcută câtă vreme PSD e în opoziție.

Eu îl văd pe Marcel Ciolacu rămas acolo pe mai departe pentru că îi convine și lui Orban și lui Iohannis, este un om cu care ei pot dialoga. Rămâne acolo și pentru că și-a creat masa lui critică de oameni care îl vor susține în acest mandat din interiorul PSD. Nu văd răsturnări masive. Vasile Dâncu nu va atenta, cel puțin nu acum. El e singurul care s-ar putea proiecta ca un potențial președinte al PSD în viitorul apropiat, dar vremea lui nu a venit încă”, a explicat sociologul pentru PS News.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *