„Este aproape o certitudine!” Cine va fi candidatul PNL pentru Primăria Timișoara

Sigla PNL
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, a anunţatl, luni, că Nicolae Robu va fi candidatul partidului pentru Primăria Timişoara şi că desemnarea lui este doar o formalitate, deoarece trebuie să primească validarea în Biroul Politic Judeţean.

„Vom alege şi aproape că l-am ales pe cel mai bun candidat pe care oamenii îl vor în Timişoara. Nu luăm decizii pe sentimente sau pe afinităţi. Sondajele arată clar că fostul şi viitorul primar Nicolae Robu are cele mai mari şanse de a câştiga un nou mandat în fruntea municipiului. 99 la sută va fi Robu. Urmează validarea în BPJ, dar aş spune sută la sută”, a declarat preşedintele PNL Timiş.

Alin Nica a susţinut că Nicolae Robu este hotărât să câştige un nou mandat şi a precizat că acesta îşi asumă eşecul din 2020.
„Am simţit că domnul Robu este mai smerit, a învăţat şi îşi asumă că eşecul din 2020 s-a datorat în primul rând unei aparenţe arogante pe care a manifestat-o în raport cu cetăţenii, pe faptul că nu şi-a făcut campanie şi pentru că nu a mobilizat partidul, că doar era preşedintele filialei. L-am simţit determinat şi hotărât să scape Timişoara de această administraţie ineficientă şi să îşi termine proiectele. Va asigur că domnul Robu este cu zeci de clase peste ce avem acum la Timişoara”, a adăugat Alin Nica.

Cine este Nicolae Robu

Nicolae Robu a fost ales primar al municipiului Timişoara în anul 2012 şi în anul 2016, însă în anul 2020 când a candidat pentru cel de-al treilea mandat a pierdut în faţa actualului edil, Dominic Fritz (USR).

Nicolae Robu a intrat în PNL la sfârșitul lunii iulie 2008, fără să mai fi fost vreodată membru al vreunui partid, nici după revoluție și nici înainte de aceasta.

Nicolae Robu

La 30 noiembrie 2008 a candidat pentru Parlamentul României în Colegiul 2 Senat -Timișoara Est, devenind senator PNL de Timiș. În Senat, activează în Comisia de Învățământ, Știință, Tineret și Sport, fiind Secretarul acestei Comisii. De asemenea, este membru în Delegația României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

În februarie 2009, a fost ales președinte al PNL Timișoara, în Iulie 2009 a fost numit președinte interimar al PNL Timiș, în martie 2010 a fost ales președinte al PNL Timiș, membru în Consiliul Național Executiv al PNL și membru în Biroul Politic Central al PNL. În iunie 2012 candidează din partea USL (Uniunea Social-Liberală, alianța PSD+PNL-PC) la primăria Timișoarei și este ales primar cu o majoritate de 51,6%, din cei prezenți la vot, procent foarte mare comparat cu cele ale contracandidaților Adrian Orza (PNȚCD) sau Gheorghe Nodiți (PDL).

A fost și rector al Universității „Politehnica” din Timișoara, ales în 2004 și 2008, după patru mandate de Prorector, în care a fost ales în 1990, 1992, 1996 și 2000.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: