Skip to content
Politică

Este Cioloș independent? Ce mafie transpartinică ar fi în spatele lui

După ce Victor Ponta a demisionat din fruntea guvernului, au apărut în spațiul public o serie de speculații privind numele celui care va ocupa fotoliul lăsat liber de la Palatul Victoria.  Astfel, Dacian Cioloș este unul dintre numele vehiculate și intens comentate în ultima perioadă.

Potrivit jurnaliștilor de la inpolitics.ro, „Cioloș reprezintă un caz aparte în politica autohtonă. Deși un ilustru anonim, până nu demult, el recuperează în forță, fiind la un pas de a-și adjudeca, după postul de ministru, pe cel de comisar european. Culmea e că anonimul de mai ieri beneficiază, deși nu e membru de partid, de un misterios sprijin politic din partea a patru formațiuni politice de prim rang, ceea ce ridică și mai multe semne de întrebare.

Când vorbim de sprijin, începem cu PNL-ul lui Tăriceanu, care l-a propus pe Cioloș ministru al Agriculturii, deși nici măcar liderii marcanți ai partidului nu auziseră de el, până atunci. (…)Exact scenariul care a fost folosit, de altfel, și în cazul lui Cătălin Predoiu. Cu o promptitudine încă și mai suspectă, președintele Băsescu a semnat învestirea în funcție, iar tânărul Cioloș a ajuns, din sub-secretar de stat, direct ministru, în dauna mult mai greului Ilie Bolojan, secretar general al guvernului, în acel moment. Acum, candidatura sa la postul de comisar european e susținută de PD-L, de PSD – care a amuțit brusc, deși făcuse mare tapaj pe marginea dreptului de a impune propriul om în postul de comisar european -, ba chiar și de UDMR.”

Astfel, deasupra competenței profesionale a lui Cioloș planează scepticismul: „Supercompetență profesională? Să fim serioși, chiar dacă ar fi așa, acest lucru e ultimul care contează în România cu deficit de tinichigii și ospătari, și unde EBE-ele, Udrele și Becalii ajung supergrei politici. Nici teoria că pe Cioloș îl dorește Bruxelles-ul nu prea e viabilă: România a dovedit încă de la obținerea primului post de comisar european că pe primul plan se află interesele politice interne, iar pentru înlăturarea lui Vosganian s-a orchestrat, reamintim, un întreg scandal. Adevărul e că Dacian Cioloș chiar reprezintă o nebuloasă, prin prisma carierei sale fulgerătoare, la vârf. După plecarea lui Tăriceanu din guvern, în loc să se prăbușească înapoi, în anonimat, Cioloș și-a continuat ascensiunea. S-a vehiculat numele lui pentru postul de consilier prezidențial, mai apoi și-a permis luxul, în ianuarie, de a refuza postul de secretar de stat la Agricultură, oferit de pesedistul Ilie Sârbu ”, mai scriu cei de la inpolitics.ro.

Astăzi există informații că Cioloș era, încă de atunci, în cărți pentru un post de comisar european, după alegerile in iunie. O ipoteza pentru această ascensiune a lui, dar și a puternicei susțineri de care beneficiază, ar fi relațiile de rudenieie cu legendarul Virgil “Vulpea” Ardelean, fostul șef al “Doi și un sfert”, Cioloș fiind astfel susținut de „uriașa încrengătură politico-afaceristică ardeleană” care cuprinde multe nume grele.

Să fie, oare, explicația misterioasei protecții de care pare să se bucure Cioloș relația de rudenie care i se atribuie cu legendarul Virgil Vulpea Ardelean, fostul șef al Doi și un sfert, ambii fiind din Sălaj? Despre faptul că Cioloș ar fi nepotul lui Ardelean s-a vorbit încă de la neașteptata sa numire la ministerul Agriculturii, fără a exista dezmințiri din partea vreunuia dintre cei doi. Dacă informația e veridică, s-ar putea contura ipoteza unui prezumtiv comisar european promovat și susținut de uriașa încrengătură politico-afaceristică ardeleană, care îi cuprinde, între mulți alții, pe Boc, Blaga, Ioan Rus, Ilie Sârbu, Virgil Ardelean, Attila Verestoy, Laszlo Borbely, Liviu și George Maior, Cozmin Gușă, Toma Zaharia, Alexandru Farcaș, Vasile Dâncu, Vasile Pușcaș, Marius Nicoară, Virgil Măgureanu, Arpad Paszkany etc. (Bogdan Tiberiu Iacob – articol apărut pe Inpolitics în 19 iunie 2009, sub numele Nepotul Vulpii, comisar european?)”, conchid jurnaliștii de la inpolitics.ro.

9 comentarii la “Este Cioloș independent? Ce mafie transpartinică ar fi în spatele lui

 1. Bun articol,la obiect!
  Nu ma indoiesc ca ascensiunea lui Dacian Ciolos se bazeaza pe relatiile de rudenie cu securistul Virgil Ardelean,fostul sef ”Doi si un sfert”,pentru ca numai asa se poate promova in Romania!
  Si,daca acum a fost propus si de Bruxelles,este clar ca face parte din structurile lui Soros si va servi interesele lor,nu pe ale Romaniei si a obiditului si batjocoritului popor roman!
  Au mai facut si tot circul asta cu Iohannis ,ca asculta strada!
  Astia sunt romani? Nu,sunt doar niste tradatori si vor plati pentru asta,pentru atatea suferinte aduse poporului roman!

 2. Decizia desemnarii lui Dacian Ciolos ii apartine presedintelui Iohannis, iar acesta va trebui sa isi asume modul in care acest guvern va gestiona situatia Romaniei in perioada urmatoare.

 3. Noi, cei din ALDE, vom asteptm sa vedem programul de guvernare pe care il va propune Dacian Ciolos, dar si lista de ministri.

 4. Experienta lui Dacian Ciolos nu poate fi contestata de nimeni, fiind o persoana apreciata atat in interiorul tarii, cat si in statele europene.

 5. Mi se pare un om integru,insa in cazul in care nu va reusi sa aiba un mandat decent ,mi-ar placea sa fie tras la raspundere si Iohannis,pentru ca este propunerea lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *