Skip to content
Coronavirus

Anunţul făcut în Japonia, după noul bilanţ al infectărilor cu coronavirus. E aşteptată decizia finală

Getty Images
" "

Ministrul japonez al Jocurilor Olimpice, Seiko Hashimoto, a declarat miercuri că amânarea sau anularea JO 2020 de la Tokyo este „de neconceput”, în timp ce epidemia de coronavirus continuă să ridice întrebări în legătură cu menţinerea evenimentului în această vară.

Coronavirus | JO 2020, în pericol?

Din punct de vedere al sportivilor, care sunt actorii principali ai Jocurilor de la Tokyo, în condiţiile în care ei se pregătesc pentru acest eveniment care se are loc doar o dată la patru ani, (…) este de neconceput anularea sau amânarea Olimpiadei„, a declarat doamna Hashimoto în faţa parlamentarilor japonezi.

Ministrul a recunoscut, totuşi, că „este de competenţa Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) să ia decizia finală cu privire la Jocuri”.

Credem că este important ca guvernul să ofere informaţii corecte, pentru ca CIO să poată lua o decizie adecvată„, a adăugat ea.

Coronavirus | Peste 500 de persoane infectate în Japonia

Răspândirea rapidă a virusului coronavirus, care a infectat deja peste 560 de persoane şi a ucis 12 persoane în Japonia, a creat un climat de incertitudine chiar şi în condiţiile în care pregătirile pentru Jocuri (programate pentru 24 iulie-9 august) sunt în faza finală.

Seiko Hashimoto a făcut aceste afirmaţii după ce un membru al Comitetului japonez de organizare a JO 2020, Haruyuki Takahashi, a declarat în coloanele Wall Street Journal că o amânare de la un an la doi ani a Olimpiadei de la Tokyo ar fi „realistă”, dacă Jocurile nu vor putea fi menţinute în această vară.

Organizatorii continuă pregătirile pentru Jocuri conform planificării iniţiale, a ţinut să asigure însă Hashimoto.

Oficialii JO 2020 au solicitat, totodată, „clarificări” din partea lui Takahashi. Potrivit unui comunicat al organizatorilor, acesta le-a explicat că „şi-a exprimat din nefericire opinia personală, ca răspuns la o întrebare ipotetică’.

După cum a declarat recent preşedintele CIO, Thomas Bach, nici CIO, nici Comitetul de organizare nu au în vedere amânarea sau anularea Jocurilor de la Tokyo 2020, iar noi continuăm pregătirile” pentru deschiderea la data programată iniţial, au subliniat organizatorii, potrivit Digi Sport.ro.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *