Skip to content
Politică

”Este depășit total!” Nicușor Dan ar trebui să plece de la Primăria Capitalei, susține liderul PSD: ”Scapă și bucureștenii, scapă și dânsul de o tortură”

Inquam Photos / George Călin

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a cerut marți demisia primarului Bucureștiului, Nicușor Dan, despre care spune că este „depășit total” de situație.

„Cel mai bine să-și dea demisia și scapă și bucureștenii, scapă și dl Nicușor Dan de o tortură”, a răspuns Ciolacu, întrebat de ziariști cum comentează afirmațiile primarului legate de controalele Protecţiei Consumatorilor la STB.

Potrivit lui Marcel Ciolacu, Nicușor Dan este „depășit total” de problemele administrative ale Bucureștiului.

Amintim că primarul general al Capitalei a acuzat luni Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), condusă de Horia Constantinescu (PSD), că încearcă să blocheze transportul în comun și a susținut că această instituţie a devenit „noua bâtă a PSD în Bucureşti”.

Reacția lui vine după ce inspectorii ANPC au reluat controlul la STB şi, după ce au verificat peste 700 de autobuze, troleibuze şi tramvaie, au scos temporar din circulaţie peste 80 dintre ele.

„Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor încearcă în zilele acestea ceea ce n-a reuşit sindicatul politic acum câteva luni – să blocheze definitiv transportul în comun din Capitală. ANPC a devenit acum extrem de brutală, la ordin politic, şi asta se vede cu ochiul liber: închide locuri de joacă în parcuri, ameninţă cu închiderea de spitale şi pune în dificultate transportul public prin scoaterea din circulaţie a mai multor troleibuze şi tramvaie (anunţ făcut chiar azi)”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

Inspectorii ANPC susțin că principalele nereguli întâlnite la unele dintre mijloacele de transport în comun verificate au fost neigienizarea corespunzătoare a multora dintre vehicule (resturi alimentare, praf în strat grosier, rugină în exces, geamuri neigienizate, sistem de ventilare plin de praf), precum şi lipirea linoleumului sau înfiletarea şuruburilor slăbite, fiind realizate în timpul controlului, pentru ca mijloacele de transport să poată ieşi în traseu; existenţa unui sistem de iluminat interior parţial funcţional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *