Skip to content
Politică

„Este doar un zvon!” Prima reacție din PSD după noile acuzații din dosarul OUG 13

Citiți în cele ce urmează despre prima reacție din Partidul Social Democrat (PSD) după noile acuzații din dosarul ordonanței de urgență (OUG) nr. 13/2017.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre, consideră firească decizia DNA de a trimite la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) dosarul privind adoptarea OUG 13, scrie Ziare.com.

„PSD nu poate să facă o evaluare a unei anchete în curs. Vom vedea care sunt probele sau care sunt detaliile pe care le oferă Justiţia din acest punct de vedere. Nu ştim care sunt lucrurile interne din Ministerul Justiţiei. Deocamdată, faptul că DNA a trimis acest dosar mi se pare un gest oarecum firesc. OUG 13 (ştiţi foarte bine, şi conform punctului de vedere foarte clar pe care l-a dat Curtea Constituţională) a fost legală şi temeinică. Punctul PSD-ului de vedere este acelaşi cu cel al Curţii Constituţionale”, a declarat Adrian Dobre.

În ceea ce priveşte distrugerea unor probe, aşa cum afirmă DNA, purtătorul de cuvânt al PSD a răspuns: „Dacă această informaţie este confirmată de către Justiţie, vom discuta. Deocamdată, este doar un zvon, nu avem niciun fel de date despre acest lucru”.

De asemenea, întrebat cum comentează PSD faptul că procurorii DNA au clasat o cauza din dosarul OUG 13, Adrian Dobre a replicat: „Faptul că s-a făcut această clasare mie mi se pare un prim pas pozitiv. Credem că cu cât mai repede se clarifica aceste lucruri şi sunt clasate, cu atât mai bine pentru evoluţia societăţii în general, pentru că Guvernul trebuie să aibă libertatea de a funcţiona la capacitate maximă”.

Chestionat dacă, din punctul lui de vedere, se anchetează abilitatea Guvernului de a emite ordonanţe sau modul în care a fost elaborată OUG 13, Adrian Dobre a spus: „Aşa cum se vede, anchetarea acestei abilităţi a Guvernului de a emite ordonane este deplasată atât timp cât avem o decizie clară a Curţii Constituţionale în acest sens”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *