Skip to content
Politică Video

Este Nicuşor Dan omul Elenei Udrea sau al Gabrielei Firea? Preşedintele USB aminteşte cui i-a făcut plângere penală EXCLUSIV (VIDEO)

Este Nicuşor Dan omul Elenei Udrea sau al Gabrielei Firea? Preşedintele Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB) aminteşte cui i-a făcut plângere penală.

Prezent, vineri, la interviurile video PSnews.ro, politicianul (care candidează pentru funcţia de primar general) a fost confruntat cu zvonurile privind relaţiile dintre el şi fostul ministru Elena Udrea. Ca reacţie, Nicuşor Dan a amintit de plângerea penală depusă pe numele lui Alin Cocoş, fiul vitreg al Elenei Udrea.

De asemenea, fostul ONG-ist a fost solicitat să comenteze oferta făcută, recent, de către candidatul PSD Gabriela Firea, privind fotoliul de viceprimar pe care ar urma să-l primească dacă ea ar câştiga alegerile.

(08.31- 13.40)

Dan Bucura: De-a lungul experienţei dumneavoastră şi prezenţei în spaţiul public, au apărut şi zvonuri legate de faptul că aţi fi omul Elenei Udrea – inclusiv în spaţiul virtual. E aşa? Nu e aşa? Şi, dacă nu, cum combateţi astfel de zvonuri şi de ce credeţi că au apărut?

Nicuşor Dan: În primul rând, că nu există nimic care să… Adică, în afară de un zvon, nu există nimic. Cred că lucrurile astea au început când noi eram în contradicţie cu primarul Oprescu şi, pe principiul ăsta bipolar, cine este împotriva lui Oprescu trebuie să fie omul lui Udrea. Cam ăsta este singurul motiv. Dar noi am făcut o plângere penală împotriva lui Alin Cocoş, totuşi. Adică şi asta este un fapt. Procurorul a dat NUP, noi ne-am dus în instanţă, împotriva parchetului şi a lui Alin Cocoş atunci. Nu cred că…

Dan Bucura: Apropo de omul cuiva: recent, aţi primit o propunere mai voalată (unii spun chiar directă) din partea unui alt contracandidat cu şanse – mă refer la doamna Gabriela Firea, care vă vedea ca un foarte bun şi posibil aliat, pe postul de viceprimar, după alegeri. Unii au vorbit inclusiv de un posibil blat în acest context, în care iată ce propunere frumoasă a venit înainte chiar de campania oficială. Am văzut că aţi avut, totuşi, o reacţie şi aţi refuzat din start acest gen de colaborare. Poate o nuanţăm puţin, această idee. Şi doi la mână: puteţi să spuneţi azi, la PSnews, în faţa publicului, că sub nicio formă Nicuşor Dan nu se va asocia în viitor, după alegeri, cu PSD-ul sau cu PNL-ul? Mă refer la principalele partide importante, cu şanse electorale.

Nicuşor Dan: În primul rând că n-a fost o propunere. A fost o simplă declaraţie de presă. Deci n-a fost o ofertă pe care…

Dan Bucura: Am înţeles. O propunere indirectă. Acuma, depinde de cum o percepe fiecare.

Nicuşor Dan: În al doilea rând, nu există, în momentul de faţă (nici la PSD, nici la PNL), o voinţă de schimbare a modului în care s-a făcut politică până acum. Adică noi, de zece ani, ne batem împotriva unui mod de a administra oraşul: cu 300 de lei crizantema, cu niciun fel de dezbatere publică pe proiectele importante, cu decizia comună a oamenilor din partidele astea, să nu primească cetăţenii la şedinţe (deşi legea spune că cetăţenii au voie la şedinţe)… Deci noi asta vrem să schimbăm în mod fundamental şi partidele cele două pe care le-am menţionat (PNL, PSD) nu văd voinţa asta. Uitaţi-vă luna asta cum există decizii judecătoreşti în Parcul Tineretului (că acolo e parc şi n-ai voie să construieşti, primarul PSD de la Sectorul 4 dă autorizaţie de construire, primarul PNL de la Primăria Generală dă aviz de defrişare. Deci nu se pune problema cu partidele în forma asta să discuţi. Pe de altă parte, în politică (şi mai ales dacă eşti ales primar general), trebuie să lucrezi cu o majoritate. Adică nu ne ducem acolo să urlăm la Lună; ne ducem ca să discutăm şi să rezolvăm problemele oraşului, dar pe nişte principii pentru care noi ne batem de zece ani. Deci, ca să răspund la întrebarea dumneavoastră: noi ne batem ca să obţinem poziţia de primar general. În situaţia în care nu vom obţine asta, foarte probabil vom fi în opoziţie în Consiliul General, pentru că foarte probabil va exista o înţelegere subterană între PNL şi PSD.

Dan Bucura: Candidatura dumneavoastră (a doua acum) se poate spune că s-a născut şi din cauza fenomenului Colectiv? Sau, pur şi simplu, ea vine după acest fenomen şi n-are nicio legătură? Aţi fost impulsionat şi de acea tragedie sau…?

Nicuşor Dan: Nu, nu, nu. Eu am decis să candidez şi am anunţat şi formarea partidului, şi noua candidatură încă din 2013. Fenomenul Colectiv, tragedia de la Colectiv a impulsionat şi am văzut asta în societate: mulţi oameni care nu se gândeau să facă politică au venit către politică. Din momentul ăsta, unii chiar la noi în partid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *