Roma este infestată de șobolani și șerpi din cauza deșeurilor. „Este o adevărată junglă”

Sursa foto: PIxabay

Un zoolog din Roma spune că oraşul italian a devenit „o adevărată junglă”, pe fondul unei creşteri a prezenţei şerpilor, a viespilor orientale, a pescăruşilor şi a şobolanilor din cauza unei combinaţii de temperaturi ridicate şi a problemei persistente a oraşului cu gunoaiele, relatează The Guardian.

Andrea Lunerti, care este bine cunoscut în Roma pentru capturarea animalelor periculoase, a declarat că primit sute de apeluri în această vară, în special cu privire la observarea şerpilor.

„Sunt mult mai multe apariţii de şerpi decât erau înainte”, a spus Lunerti. „Populaţia de şerpi a crescut exponenţial în timpul iernii, deoarece temperatura a fost atât de ridicată. Ei nu ar fi supravieţuit dacă ar fi fost frig. Apoi au venit în oraş din mediul lor natural pentru că acolo sunt multe deşeuri alimentare, iar acolo unde sunt deşeuri alimentare sunt şobolani – principala lor pradă.”

Cel mai frecvent tip de şarpe întâlnit în Roma este şarpele bici verde, deşi Lunerti a capturat şi patru vipere. Vineri dimineaţă, Lunerti a primit un apel de la o femeie traumatizată după ce un şarpe bici verde i-a căzut pe terasă. De asemenea, a fost sunat recent de poliţie pentru a-i cere să îndepărteze unul găsit în vestiarul medicilor dintr-un spital din cartierul Parioli.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: