Skip to content
Politică

Este oficial: Franța este în război! Hollande iese la rampă

Președintele Franței, Francois Hollande, a declarat, luni, după atentatele teroriste de la Paris, că Franța este în război cu jihadiștii, subliniind faptul că țara sa nu se poate preda unor astfel de oameni.

„Franta este în război. În război cu jihadiștii. Actele comise vineri seară la Paris au fost acte de război, acest lucru reprezintă un atac la adresa țării noastre și a modului nostru de viață. Aceste acte au fost lansate de ISIS.

Acești teoriști sunt în luptă cu Franța pentru că suntem o țară a libertății, a democrației.

Democrația noastră a depășit chiar și adversari mai dificili decât acești lași care au tras în niște oameni neînarmați. Țara nu poate fi doborâtă de astfel de oameni”, a declarat Hollande, potrivit b1.ro.

Totodată, președintele francez a spus că are încredere că poporul său va rămâne de neclintit în fața acestor provocări și amintește că poporul francez a depășit momente și mai grele.

“Poporul crede că oamenii liberi nu pot fi intimidați de aceste acte teribile. Franța a depășit multe momente dificile, dar poporul francez este unul valoros, curajos. Ei nu renunță , nu se predau, ei rezistă.

În acest război, care a început deja de mai mulți ani și suntem conștienți că va dura și avem nevoie de răbdare, inamicul folosește metode dificile de a ucide, dar nu vor scăpa”, a adăugat șeful statului francez.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *