Skip to content
Puterea Știrilor Video

Este posibil ca PNL să se rupă în două după Congres, spune Remus Ștefureac: „Partidul are o lungă tradiție la acest capitol”

Facebook/Remus Ștefureac

Evident că este posibil ca PNL să se rupă în două după Congresul din 25 septembrie, spune Remus Ștefureac. Invitat în studioul Puterea Știrilor, directorul INSCOP Research amintește că partidul condus acum de Ludovic Orban are „o lungă tradiție de rupturi”, astfel că nu este exclus ca acest lucru să se repete și după Congresul din 25 septembrie, mai ales în condițiile în care lupta dintre președintele PNL și premier pentru șefia partidului este una acerbă.

„Evident că este posibil ca PNL să se rupă în două după Congresul din 25 septembrie. PNL are o lungă tradiție de rupturi. La începutul anilor 90 erau vreo 6-7 partide liberale, aripa Cataramă, aripa tânără, PNL. Mai apoi, sub un efort intens al lui Mircea Ionescu-Quintus și al lui Valeriu Stoica PNL s-a unit. Rupturi, evident că pot apăreau. Au apărut și la alte partide.

De exemplu, PD s-a rupt în momentul în care s-a format PMP. Și în PNL pot apărea asemenea evoluții, în condițiile unei situații în care taberele nu pot fi reconciliate. Acum, conflictul pare destul de intens. Rămâne să vedem după ce va câștiga o tabără, dacă tabăra câștigătoare va reuși să întindă o mână convingătoare taberei pierzătoare”, a precizat Remus Ștefureac la Puterea Știrilor.

Amintim că PS News a scris joi despre faptul că în Partidul Național Liberal (PNL) se discută zilele acestea posibilitatea ca alegerile din 25 septembrie să se organizeze online. Principalul motiv invocat în special de cei din echipa premierului Florin Cîțu îl reprezintă creșterea alarmantă a numărului de infecții cu COVID-19 din București. Propunerea ar urma să fie făcut sâmbătă, la ședința Consiliului Național al PNL, au mai precizat surse liberale. Aceleași surse susțin că un congres în format online l-ar avantaja pe Florin Cîțu, iar cel în format fizic, cu 5.000 de delegați la fața locului, pe Ludovic Orban. Totodată, trebuie menționat faptul că, statutul partidului nu prevede organizarea congresului online, iar asta ar ridica o mare problemă în rândul liberalilor.

DETALII AICI: Congresul PNL ar putea avea loc online. Principalul motiv invocat de echipa lui Florin Cîțu. Decizia, așteptată sâmbătă

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *