Skip to content
Politică

”Este prima dată când aud un asemenea scenariu!” Robert Cazanciuc infirmă varianta de premier PSD vehiculată pe surse

Inquam Photos/George Călin

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a infirmat, pentru PS News, informația apărută pe surse în presă potrivit căreia social-democrații l-ar propune pe Marcel Ciolacu premier, în cazul în care Guvernul Ciucă nu va trece de votul Parlamentului.

„E prima dată, sincer, când aud un asemenea scenariu. N-a fost nicio discuție în acest sens, eu nu am participat la o asemenea discuție.

N-aș vrea să facem scenarii pe ipoteze de lucru. Deocamdată, noi avem o decizie foarte clar asumată: nu poate fi un guvern minoritar. Ceea ce se va întâmpla ulterior depinde foarte mult de cel care a generat această criză și cel care o și întreține, și anume președintele României”, a declarat Robert Cazanciuc, pentru PS News.

Surse din PSD au dezvăluit în presă că președintele PSD ar fi propunerea social-democraților pentru funcția de premier, în situația foarte probabilă în care Nicolae Ciucă nu va reuși să strângă o majoritate parlamentară pentru a-și trece cabinetul.

Potrivit surselor citate, dacă președintele Iohannis îl va desemna pe Marcel Ciolacu drept premier, el va încerca să realizeze o majoritate guvernamentală. Dacă nu va reuși, își va depune mandatul înainte de votul din Parlament.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *