Skip to content
Politică

Este propagandă în votul din diaspora? Politicienii ne confirmă că da

S-a creat o anumită isterie în jurul votului din diaspora. De câteva zile se toacă neîntrerupt subiectul legat de cum vor vota sărmanii români, frații noștri din diaspora. În același timp, politicienii care acuză procesul greoi de votare ce fac? Se bagă și ei în rând cu oamenii…nu din țară, ci din diaspora, pentru a vota.

Ai impresia dacă te uiți peste știri, pe rețelele de socializare, la televizor, că singurii care contează și votează pentru Președintele României sunt cei din diaspora. Dar restul de români până la 18 milioane din țară nu mai contează? Ei nu mai există? Ce rost ar mai avea să se ducă românii din România la vot dacă pe ei nu îi bagă nimeni în seamă?

Propaganda privind votul românilor din străinătate a făcut ca unii politicieni să vadă în ea o oportunitate pentru a-și spori imaginea publică și capitalul electoral viitor. Politicienii plini de patos care au acuzat guvernul pentru proastă organizare a alegerilor au dovedit, fizic, că toate acuzațiile lor erau simple lozinci electorale, menite să crească potențialul candidatului favorit, respectiv Iohannis.

Aceiași politicieni care se declarau contrariați de modul în care s-a organizat votul, ce au făcut pentru a ușura votul românilor? S-au dus moț în coada de la urne. Iar două asemenea exemple sunt Elena Udrea și Monica Macovei. Cele două, deși puteau vota liniștite în țară pe listele permanente, s-au postat la cozile de la urnele din diaspora pentru a-și exercita dreptul de vot. Și s-au împărțit, asta ca să acopere o arie mai mare: doamna Udrea în Paris, doamna Macovei în Londra. Cele două dame ale regimului Băsescu au și postat fotografii sau mesaje de la fața locului.

Așadar, cum ajutăm noi votul din diaspora? Păi, ne luăm bilet de avion și ne ducem să mai îngreunăm puțin procesul de vot. Dar noi le apărăm dreptul la vot!

Ceea ce este și mai trist este că cele două dame au fost apreciate de propaganda pro-diaspora. În loc să vadă gestul pur politicianist și faptul că s-au băgat peste oamenii care așteptau la rând, militanții pro-diaspora și pro-Iohannis le-au ridicat în slăvi.

Și iată o nouă dovadă a faptului că doi pioni de bază ai campaniei lui Iohannis sunt cele doamne ale lui Traian Băsescu.

6 comentarii la “Este propagandă în votul din diaspora? Politicienii ne confirmă că da

  1. Dvs, presa aveti obligatia sa ridicati in spatiul public problema voturilor romanilor din tara! E nevoie de o campanie cinsitita de informare si, cum situatia o impune, de presiune pentru respectarea voturilor din tara! Noi trebuie sa avem dreptul sa ne decidem singuri soarta!

  2. nu va lasati manipulati de TV cu diaspora …. Multe din imaginile
    difuzate la stirile basiste sunt de acum 2 saptamani si reluate
    insistent si azi. Am votat la ROMA si nu am stat decat 15 min
    la rand.. erau sub 100 de persoane.

  3. Cauza principala este calitatea slaba si inregimentarea politica pe fata a majoritatii jurnalistilor…Sau, cred tot ce li se spune, nu verifica realitatea pe teren, nu-i asculta si pe altii, se fac ca nu inteleg textele de lege etc, etc. Dupa parerea mea cred ca „marii formatori de opinie” nu au iesit din Bucuresti de mult si nu simt deloc pulsul tarii. Au uitat tot ce inseamna corectitudine profesionala si impartialitate. Mai mult s-au tampit complet cu media de pe web, crezand ca singurii oameni care au capul la ei sunt doar cei care stiu sa apese doua taste. Diaspora a ajuns oricum o masa de manevra compusa din cetateni rupti de realitatea din Romania. Sigur, toti au dreptul sa voteze, dar respectand legea. Pe diasporezi, pentru ca tot nu stim exact cati sunt si pe unde sunt, (nici nu cred ca ar trebui sa intereseze pe cineva mai ales pe unde sunt), le-as cere sa-si anunte intentia de vot la ambasade din timp. Ai anuntat=votezi, n-ai anuntat stai acasa.Cred ca este singura solutie rezonabila.

  4. La prima vedere pare adevarat. Doar ca: cu cit mai multe probleme vor fi acum, cu atit va fi mai vizibila problema votului prin corespondenta. Si poate ca in 2016 acesta va exista, ca urmare a presiunii (inclusive propagandei) de acum.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *