Skip to content
Politică

Este Tăriceanu în dosarul Olteanu? Pieleanu decriptează speţa şi dă CIFRE pentru parlamentare EXCLUSIV

Figurează Călin Popescu Tăriceanu în dosarul lui Bogdan Olteanu? Sociologul Marius Pieleanu decriptează interesele din spatele speţei şi avansează CIFRE pentru alegerile parlamentare.

Directorul institutului de sondare GSSC Avangarde a declarat, duminică, pentru PSnews.ro, că este greu de spus dacă acest dosar ar reprezenta o încercare de compromitere a lui Tăriceanu, principalul vizat fiind Bogdan Olteanu, în opinia sociologului.

„E greu de spus dacă se urmăreşte compromiterea lui Călin Popescu Tăriceanu, fiindcă nu sunt convins că DNA-ul are dovezi foarte clare în ceea ce priveşte vinovăţia acestuia. Este foarte probabil, însă, ca Bogdan Olteanu să aibă un anumit tip de implicare. Nu mă pot pronunţa cât de grav este din punct de vedere penal, dar, dacă coroborez atitudinea şi acţiunea DNA-ului cu, de pildă, ce a spus aseară (sâmbătă seară – n.r.) Traian Băsescu la un post de televiziune (cum că are şi dânsul informaţii conform cărora sigur Bogdan Olteanu a avut o implicare), atunci este posibil ca acţiunea DNA-ului să vizeze doar persoana domnului Bogdan Olteanu şi, poate, să mai decredibilizeze un pic din instituţia care se cheamă Banca Naţională a României”, ne-a spus Pieleanu.

În continuare, Marius Pieleanu a arătat motivul care ar putea sta în spatele vehiculării, în mass media (chiar dacă pe surse), a numelui Tăriceanu în legătură cu dosarul sus-menţionat.

„Numele lui Călin Popescu Tăriceanu a apărut în presă, pentru că există instituţii (incontestabil – nu putem să negăm chestia asta) şi, mai ales, politicieni şi persoane din instituţii care îşi doresc foarte mult ca partidul domnului Tăriceanu să nu obţină un scor foarte bun la alegerile parlamentare. Mai mult decât atât: ca prestaţia extrem de acidă a domnului Tăriceanu să fie un pic redusă, din motive de suspiciuni de corupţie la adresa domniei sale. Eu, personal, mă îndoiesc că domnul Tăriceanu ar fi implicat în mod grav în această chestiune (adică să fi luat bani). Sigur a fost de acord cu numirea lui Liviu Mihaiu (în funcţia de guvernator al Deltei Dunării – n.r.), dar mă îndoiesc că fostul prim-ministru a luat efectiv bani, în urma acestei decizii de numire”, a punctat profesorul universitar.

Solicitat să precizeze la ce fel de instituţii s-a referit, Marius Pieleanu a replicat: „Instituţii fundamentale ale ţării: este posibil şi din zona serviciilor secrete, este posibil şi din zona justiţiei, este – nu în ultimă instanţă – posibil şi din zona partidelor politice, cu precădere PNL, pentru că o parte a electoratului PNL votează semnificativ noul partid al domnului Tăriceanu. Şi este posibil ca, dacă exerciţiile de imagine şi prestaţia publică a liderilor PNL să continue ca până acum, în toamnă PNL-ul să nu aibă un scor atât de bun, care să îi dea legitimitatea creării noului guvern. Şi acest transfer de simpatie liberală către Călin Popescu Tăriceanu, în mod evident, pune pe gânduri serios actuala conducere a Partidului Naţional Liberal”.

Nu în ultimul rând, fondatorul Avangarde a arătat cum stau, în prezent, în sondaje principalele partide politice, prin prisma şanselor acestora de a trece pragul parlamentar de 5% în urma apropiatelor alegeri legislative.

„PSD-ul este undeva între 37 şi 39%; PNL-ul este în jurul cifrei de 30 (dar mai sigur un 28%); Partidul Mişcarea Populară depăşeşte pragul electoral (intră în parlamentul viitor); Uniunea Salvaţi România este încă undeva la 4% (dar cu tendinţă de creştere), iar la ALDE discuţia se pune dacă va face un scor cu o cifră sau unul cu două cifre (pentru că nu se pune problema neintrării în Parlament). Astăzi, când vorbim, ALDE este în viitorul parlament al României. Problema este: în ce măsură va reuşi să coalizeze nemulţumiţii, astfel încât ALDE să facă o cifră sau două la următoarele alegeri. Un rezultat cu două cifre – în mod evident – ar asigura o guvernare PSD-ALDE fără probleme (şi împreună cu UDMR-ul, fireşte)”, a încheiat Pieleanu.

1 comentariu la “Este Tăriceanu în dosarul Olteanu? Pieleanu decriptează speţa şi dă CIFRE pentru parlamentare EXCLUSIV

  1. La guvernare trebuie sa fie partidul meu. Sunt obiective de indeplinit, sau de continuat dupa guvernul de tehnocacati: sa nu se absoarba bani europeni; sa platim cotizatii, dar inapoi sa nu vina nimic; sa nu se construiasca autostrazi; sa continuam sa dam materie prima si sa cumparam proaste produse finite pe care sa le platim cu bani multi. Ca doar asta este definitia COLONIEI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *