Skip to content
Politică

Ești funcționar public? Senatul ți-a votat un spor de stres considerabil

glsa.ro

Ești funcționar public? Senatul României ți-a votat luni un spor de stres considerabil.

Astfel, plenul camerei parlamentare superioare a votat luni acordarea unui spor de risc şi de solicitare neuropsihică în valoare de 50% din salariul de bază pentru funcţionarii publici, după ce Curtea Constituţională (CCR) a respins parţial prevederea legislativă, menţionând că sporul poate fi acordat, dar că el nu poate face parte din salariul de bază, aşa cum prevăzuse iniţial Parlamentul, informează Digi24.ro.

Acordarea sporului de risc şi solicitare neuropsihică de 50% din salariul de bază lunar a fost adoptată cu 88 de voturi „pentru”, 11 „împotrivă” şi o abţinere. Prevederea a fost inclusă în legea 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici.

„Pentru compensarea activităţii specifice, funcţionarii publici din cadrul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici beneficiază şi de un spor pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică de 50%, aplicat la salariul de bază lunar”, prevede modificarea adoptată luni de plenul Senatului la Legea 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici.

În noiembrie 2016, după o sesizare a guvernului Dacian Cioloş, CCR a decis că că sporul pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică poate fi acordat funcţionarilor publici, dar fără a fi inclus în salariul de bază.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *