Skip to content
Coronavirus

Estimări pesimiste ale specialiștilor. Rafila: Mă aștept ca această pandemie să dureze doi ani

Inquam Photos / Ilona Andrei

Şeful Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, se aşteaptă ca pandemia generată de virusul SARS-Cov-4 să dureze doi ani, cu o scădere a ratei de transmitere în anul viitor. Rafila spune că rămân importante măsurile de distanţare socială şi de respectare a igienei.

„Va trebui să ne obişnuim să respectăm în mod curent unele dintre aceste măsuri care sunt introduse acum, adică acelea referitoare la măsurile igienice şi la o anumită distanţare socială, fără să fie exagerate. Eu mă aştept ca această pandemie să dureze circa doi ani de zile, sigur, cu o scădere a intensităţii transmiterii probabil în anul următor, iar pe de altă parte aştept, este posibil, să ajungem şi la o situaţie de sezonalitate pentru infecţia cu noul coronavirus” , a afirmat profesorul Alexandru Rafila într-o intervenţie telefonică la Digi 24. .

Acesta a precizat că speră ca în următoarele două săptămâni capacitatea de testare în România să ajungă la 8000-10.000 de teste zilnic.

1 comentariu la “Estimări pesimiste ale specialiștilor. Rafila: Mă aștept ca această pandemie să dureze doi ani

  1. ADICA REPRESIUNEA LA CARE E SUPUSA POPULATIA VA CONTINUA LA NESFARSIT, DACA NU REUSIM SA DISTRUGEM SISTEMUL, PRACTIC, ASTA DECLARA ASTA!

    Virusul e in populatie. Va fi mereu, ca si gripa. Daca de teama noii gripei se instituie statul politienesc total, nu mai cale de intoarcere! Nu vor mai renunta niciodata la aceasta putere!

    Cei ce nu fac parte din nomenclatura, sa renunte la orice speranta: s-a declarat clar TIRANIA ABSOLUTA, practic. Stalinism sub pretextul „covid”. Pasaportizarea stalinista e ca noua dementa a „declaratiei pe proprie raspundere”: nu mai avem dreptul de circulatie, suntem legati de glie practic! Nu mai avem nici un drept, de fapt. Incet, o sa ne stingem in boxele noastre, sau in celule (daca ne revoltam)…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *