Skip to content
Internațional

Estimări sumbre ale directorului OMS: Nicio ţară nu va putea ieşi din pandemie cu ajutorul dozelor booster

ista-in.org

Directorul OMS a avertizat miercuri împotriva iluziei că e suficientă administrarea de doze booster pentru a pune capăt pandemiei de COVID-19.

Nicio ţară nu va putea ieşi din pandemie cu ajutorul dozelor booster, iar dozele booster nu înseamnă undă verde pentru a sărbători cum se prevedea„, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în cadrul unui briefing de presă la Geneva.

Programele de vaccinare cu doze booster fără discernământ au toate şansele să prelungească pandemia mai curând decât să-i pună capăt, deturnând dozele disponibile către ţări care au deja rate ridicate de vaccinare şi oferind astfel virusului mai multe posibilităţi de a se răspândi şi de a muta”, a subliniat dr. Tedros.

Potrivit Reuters, el a îndemnat ţările să tragă învăţăminte din cei doi ani de pandemie, reiterându-şi apelul la o distribuire echitabilă a vaccinurilor. „În pragul noului an, trebuie să învăţăm cu toţii lecţiile dureroase ale anului care se încheie. 2022 trebuie să fie sfârşitul pandemiei de COVID-19„, a insistat directorul OMS, notează Reuters.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *