Skip to content
Politică

Estonia va deschide in 2015 o ambasada la Bucuresti

Guvernul Republicii Estonia a confirmat că va deschide o ambasada la Bucuresti, in cursul anului viitor. Ministerul Afacerilor Externe salută decizia și menționează că si Romania a decis deschiderea unei ambasade la Tallinn, capitala Republicii Estonia.

„Deciziile de deschidere a celor doua ambasade se fundamenteaza pe dorinta comuna de consolidare a cooperarii bilaterale in toate domeniile, data fiind convergenta pozitiilor promovate de ambele state atat la nivel european, cat si international, precum si a intereselor regionale si de securitate comune. Noile misiuni diplomatice vor contribui in mod direct la aprofundarea si diversificarea relatiilor bilaterale dintre Romania si Republica Estonia, precum si la consolidarea parteneriatului dintre cele doua state in cadrul Uniunii Europene si NATO”, se arata in comunicatul Ministerului Afacerilor Externe.

În prezent, reprezentarea diplomatica a Romaniei in Republica Estonia este asigurata de Ambasada Romaniei la Helsinki, iar cea a Republicii Estonia in Romania, de catre Ambasada acestui stat in Republica Polona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *